1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. “FAC-55” hücumbotu Pakistan’da görücüye çıktı
“FAC-55” hücumbotu Pakistan’da görücüye çıktı

“FAC-55” hücumbotu Pakistan’da görücüye çıktı

STM tarafından Türk Deniz Kuvvetleri Hücumbot Projesi için tasarımı yapılan ‘FAC-55’ (Fast Attack Craft) Hücumbotu Katar ve Azerbaycan’dan sonra Pakistan’da da görücüye çıktı.

A+A-

Yenilikçi yaklaşımla tamamen yerli olarak tasarlanan yüksek süratli Hücumbot ‘FAC55’ savaş yeteneği ile göz doldurdu.

Pakistan Deniz Kuvvetleri ile ‘Denizde İkmal Gemisi’ ve ‘Denizaltı Modernizasyon Projeleri”ni yürüten ve kardeş ülke Pakistan’da başarılı işlere imza atan STM, MİLGEM Korvetleri’nin yanı sıra tamamen milli olarak tasarımını yaptığı yüksek süratli hücumbotu ‘FAC-55’ile başta Pakistan Deniz Kuvvetleri olmak üzere diğer ülkeler tarafından ilgiyle takip edildi.

turk-deniz-kuvvetleri-hucumbot-projesi.jpg

FAC-55 Hücumbot hakkında

Korvet yeteneklerine sahip, yenilikçi tasarımıyla dünyadaki benzer tipte hücumbotlardan bir adım öne çıkan ‘FAC-55’, özellikle üstün su üstü harbi kabiliyeti ile harp zamanı etkin görev yapabilecek şekilde uluslararası standartlara uygun olarak gaz türbini tahrik sistemi ile donatılmış tek gövdeli savaş gemisi özellikleri taşıyor. 55 knot üzerinde yüksek hıza ulaşan yeni tip hücumbotların deplasman ağırlığı ise yaklaşık 535 ton.

2 yıldır devam eden tasarım çalışmaları ve yapılan testler sonucunda beklentilerin üzerinde performans gösteren ‘FAC-55’, önümüzdeki dönemde Türk Deniz Kuvvetleri’nin Hücumbot projesi için aday olacak. 

ViraHaber.com

Bu haber toplam 9520 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.