1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Finalistler belli oldu
Finalistler belli oldu

Finalistler belli oldu

Çevre Dostu Deniz Aracı Tasarım Yarışması finalistleri belli oldu

A+A-

Türkiye'deki üniversite öğrencilerinin yaratıcılığını teşvik eden 2. Turgutreis Estetik, Çevresel ve İşlevsel Deniz Aracı Tasarımı Yarışması (Eco-siklet 2011) finalistleri belli oldu. İstanbul'dan 5, İzmir'den 1 takımın tasarımları finale kaldı.

Bodrum'un Turgutreis belde Belediyesi'nin Çatal Ada Sanat, Çevre ve Turizm Derneği'nin iş birliği ve TÜBİTAK MAM ve Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi'nin desteğiyle düzenlediği Eco-siklet 2011, insan gücüyle çevre dostu, estetik ve işlevsel deniz aracı tasarımı yapmaları ve tasarımlarının prototiplerini kendileri üreterek denizde yarışmalarını hedefliyor.

Finale kalan tasarımlar gezici sergi ile İzmir ve İstanbul'da sergilenecek. İlk sergi 2-15 Mayıs tarihleri arasında Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü'nde gezilebilecek. 18-31 Mayıs tarihlerinde İstanbul Kalamış Fenerbahçe Marina, 2-15 Haziran tarihlerinde Ataköy Marina'da devam edecek. Gezici serginin en son durağı, Turgutreis Barbaros Plajı'nda 18-19 Haziran'da gerçekleştirilecek olan Eco-siklet 2011 Deniz Yarışı ve Yaz Çevre Şenliği de yapılacak.

Medya73

Bu haber toplam 1123 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.