1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Fırtına Çanakkale'yi tarumar etti
Fırtına Çanakkale'yi tarumar etti

Fırtına Çanakkale'yi tarumar etti

Fırtına, Çanakkale’de hayatı felç etti. Gelibolu ilçesinde aniden çıkan fırtına, iskeleye bağlı bulunan Gelibolu 8 feribotunun halatının kopmasına neden olunca sürüklenen feribot, iskelede bulunan kılavuz kaptan motorunu sıkıştırdı.

A+A-

Saat 15.15 sıralarında aniden başlayan fırtına, hayatı olumsuz etkiledi. Sokaklarda fırtınaya hazırlıksız yakalananlar kuytu yerlere geçmeye çalıştı. Yaklaşık 15 dakika süren boranın ardından kent merkezinde hayat normale döndü.

 HALATI KOPARDI

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesi fırtınadan etkilendi. Fırtına nedeniyle iskelenin 50 metre açığında rıhtıma bağlı beklerken Gelibolu 8 feribotunun halatı koptu. İskeleye doğru sürüklendi. 2 kılavuz motorundan biri üstüne gelen motordan kaçarak kurtuldu. Diğer kılavuz kaptan motoru ise kaçamayınca sürüklenen motor ile iskele arasında sıkıştı.

İç liman kısmında bulunan feribotun sürüklenerek aynı yerde bağlı bekleyen kılavuz motorlarının üstüne gitmesi heyecan yarattı.

Kazada herhangi bir hasar ve yaralanma olmazken, iskeleye bir süre motorlar yanaşamadı. Sürüklenen feribotun çalıştırılıp çekilmesinden sonra deniz ulaşımı normale döndü.

Boğaz  sisle kaplandı

Sağanak yağış ve fırtına sebebiyle Çanakkale Boğazını yoğun bir sis bulutu kapladı. Görme seviyesinin oldukça düştüğü boğazda, feribotlar ve gemiler ışıklarını yakarak daha tedbirli bir şekilde seferlerine devam ettiler. Saat 17: 45'e kadar etkisini sürdüren sis, yağmurun ve fırtınanın hafiflemesi ile dağılmaya başladı. Öte yandan yoğun sise rağmen Çanakkale'deki feribot seferlerinde herhangi bir aksama yaşanmadı.

firtina-002.jpg

firtina1-002.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 9271 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.