1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Fok Badem'in sopayla dövüldüğü iddiası
Fok Badem'in sopayla dövüldüğü iddiası

Fok Badem'in sopayla dövüldüğü iddiası

SAD-AFAG Genel Koordinatörü Cem Orkun Kıraç, "Akdeniz foku Badem'in Marmaris'teki havuzunda sopayla dövülerek eğitildiği" iddiasına ilişkin, görüntüdeki veterinerin dernekleriyle bağlantısı olmadığını söyledi.

A+A-

Sualtı Araştırmaları Derneği Akdeniz Foku Araştırma Grubu (SAD-AFAG) Genel Koordinatörü Cem Orkun Kıraç, "Akdeniz foku Badem'in Marmaris'teki havuzunda sopayla dövülerek eğitildiği" iddiasına ilişkin, "görüntüdeki veterinerin dernekleriyle bağlantısı olmadığını" söyledi.

Kıraç, Aydın'ın Didim ilçesinde yavruyken bulunduktan sonra tedavi edilen ve Marmaris'in Karacasöğüt köyünde oluşturulan merkezde bakılan Badem'in, sopayla vurularak insanlardan uzaklaşması için eğitildiği iddiasına ilişkin, açıklama yaptı.

Cem Orkun Kıraç, olayın dernekleriyle ilişkisi varmış gibi gösterilmesinden rahatsız olduklarını söyledi.

Bu görüntülerin bazı gazetecilerin elinde olduğunu duyduklarını ancak şimdiye kadar izlemediklerini ifade eden Kıraç, "2008 yılında çekilmiş bu görüntülerin şimdi haber malzemesi olarak kullanılmasını manidar buluyoruz" diye konuştu.

Görüntülerdeki kişiyi tanıdıklarını ifade eden Kıraç, "O veteriner arkadaş Badem bulunduğu günden beri kendisiyle yakından ilgilenen 4-5 kişiden birisi. Akdeniz foklarının insanlara alışması durumunda nasıl bir yöntem uygulanması gerektiği konusundan kimsede bilgi yok. Veteriner hangi mantıkla bunu yaptı bilemiyorum" dedi.

Badem'in tek sorumlusu dernekleriymiş gibi yanlış algı oluştuğuna işaret eden Kıraç, Badem ile devletin resmi kurumlarının da ilgilenmesi gerektiğini kaydetti.

Marmaris Kaymakamı Serdar Polat ise yaptığı açıklamada, söz konusu görüntülerin geçen yaz kendilerine ulaştığını ve ilgili kurumlara incelettiğini söyledi. Polat, herhangi bir kötü muamele belirtisine rastlanmadığı için yasal bir işlem yapılmadığını belirtti.

Bazı internet sitelerinde yer alan haberlerde Badem'in sopayla dövülerek eğitildiği yönünde görüntüler yayımlanmıştı.

A.A.

Bu haber toplam 916 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.