1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Japon savaş gemileri Marmaris'e gelecek
Japon savaş gemileri Marmaris'e gelecek

Japon savaş gemileri Marmaris'e gelecek

Japon Deniz Öz Savunma Kuvetteleri (JMSDF) komutanları, Marmaris Belediye Başkan Vekili İsmet Kamil Öner'i ziyaret etti.

A+A-

25-29 Temmuz tarihleri arasında Marmaris Limanı'nı ziyaret etmeyi planlayan eğitim filosunun resmi izin talebi için gelen heyet bir dizi ziyarette de bulundu. Albay Taizo Fujita, Albay Haruhiko Morishita ve Yarbay Mosonuri Takeda ve Tercüman Yusuke Fukuda'dan oluşan Japon Heyet saat Marmaris Belediyesi'ni ziayeret etti.

5 ayda 17 ülkeyi dolaşacak olan eğitim filosunun Temmuz ayında Marmaris'e geleceğini haber veren Haruhiko Morishita, "Temmuz ayında 3 gemi ile birlikte 750 mürettebatla Marmaris Limanı'nı ziyaret etmek istiyoruz. 200 yeni subayın da katılacağı ziyaretimiz eğitim amaçlı olacak. 5 ayda 17 ülke dolaşacağız. Bu süreçte duraklarımızdan biri de Marmaris olacak. 5 aylık eğitim programımızda 3 gemi ile yol alacağız. Biri eğitim diğeri helikopter gemisi olmak üzere iki gemiye bir de protokol gemisi eşlik edecek" dedi.

Morishita ayrıca Marmaris'te 100 kişilik bir askeri bando ile konser vermek istediklerini söyledi. Marmaris Belediye Başkan Vekili İsmet Kamil Öner, "Ertuğrul fırkateyni ile başlayan dostluğumuz 99 İstanbul ve Van depreminde Japonları kurtarma çalışmalarına katılmasıyla ayrı bir önem kazandı" dedi. Öner, 2010 yılının Türk-Japon Kültür yılı olması nedeniyle Marmaris'te düzenlenen etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Haberler

Bu haber toplam 805 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.