1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Fransa ve İtalya savaş gemisi yolluyor
Fransa ve İtalya savaş gemisi yolluyor

Fransa ve İtalya savaş gemisi yolluyor

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panayiotopulos, Kıbrıs Rum kesiminin tek taraflı olarak ilan ettiği münhasır ekonomik bölgeye, Fransa ve İtalya'nın savaş gemisi yollayacağını duyurdu.

A+A-

Skai kanalına konuşan Yunanistan Savunma Bakanı Panayiotopulos, "Fransızlar 7 numaralı parsele bir fırkateyn gönderecekler. İtalya da bir gemi yollayacak" açıklamasında bulundu.

Panayiotopulos, Türkiye'nin Yavuz sondaj gemisinin, Fransız ve İtalyan gemilerinin gideceği bölgeden çok uzak olduğunu açıkladı.

Türkiye’nin ‘Yavuz’ sondaj gemisinin 7 numaralı parselde faaliyet gösterdiği bölgenin, Fransız ve İtalyan firmalarına ait sondaj gemilerinin gitmesi beklenen bölgeden çok uzak olduğunu kaydeden Panayiotopulos “Yavuz’un bulunduğu noktadaki deniz derinliğinin sondaj yapmasını imkânsız kıldığını söyleyenler var. Aslında o geminin, savaş gemilerinin refakatinde o noktada olması önemli. Avrupa’ya dayanıklık testi yapıyor” diye konuştu.

Panayiotopulos, Fransa ile 2 adet Belharra sınıfı fırkateyn almak için ilk adımı teşkil eden “niyet mektubu teatisi”nde bulunduklarını da açıkladı.

Rumların hidrokarbon arama ve sondaj izni verdiği 7'inci parsel, Türkiye'nin kıta sahanlığıyla çakışıyor ayrıca ihtilaflı hidrokarbon alanlarından birini oluşturuyor. Rumlar bu ruhsatlarla çakışan kıta sahanlığında, Türkiye'den önce doğalgaz bulmak istiyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 5203 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.