1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Galata Köprüsü'nde balık tuttular
Galata Köprüsü'nde balık tuttular

Galata Köprüsü'nde balık tuttular

"Engelliler Haftası" etkinlikleri kapsamında İstanbul'da düzenlenen "6. Geleneksel Balık Tutma Şenliği"nde engelliler, Galata Köprüsü'nde balık tuttu.

A+A-

"Engelliler Haftası" etkinlikleri kapsamında İstanbul'da düzenlenen "6. Geleneksel Balık Tutma Şenliği"nde engelliler, Galata Köprüsü'nde balık tuttu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM) tarafından Galata Köprüsü'nde düzenlenen şenlikte, çeşitli yaş gruplarından yaklaşık 100 engelli balık tutma heyecanı yaşadı.

İSÖM Müdürü Aylin Çiftçi, "Engelliler Haftası"nı çeşitli etkinliklerle zenginleştirmeye çalıştıklarını ifade ederek, haftanın ilk günü Sultanahmet Meydanı'nda zihinsel engelli gösteri gruplarının bir etkinlik düzenlediğini söyledi.

Çiftçi, dün Taksim'de gerçekleştirilen resmi yürüyüşün ardından bugün de "6. Geleneksel Balık Tutma Şenliği"ni gerçekleştirdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Dün akşam da bir günlük askere gönderilen engellilerimizin kına gecesini yaptık. Zaten bugün de teslim oldular, askerlik yapıyorlar. Bugünkü aktivitemiz tüm bu sosyal aktiviteleri tamamlayan nitelikte. Her yıl Engelliler Haftas'ında bir gün balık tutma etkinliği yapıyoruz. İstanbul'da toplam 20 merkezimiz var. Bu 20 merkezin her birinden farklı engellere sahip gruplarımız şu anda burada balık tutma heyecanı yaşıyorlar. Bu aynı zamanda bir kaynaşma getiriyor. Burada engelli olmayan kişiler de var aralarındaki iletişimi artırıyor. Onlar için de bir sosyalleşme fırsatı oluyor. Aynı zaman engelliler olarak, toplum içinde ne kadar yer alırsak, kendimizi o kadar ifade ederiz diye düşünüyoruz."
 

Bu haber toplam 815 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.