1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. Gemi Tedarikçileri Derneği (TURSSA) 6.Olağan Genel Kurul toplandı.
Gemi Tedarikçileri Derneği (TURSSA) 6.Olağan Genel Kurul toplandı.

Gemi Tedarikçileri Derneği (TURSSA) 6.Olağan Genel Kurul toplandı.

Gemi Tedarikçileri Derneği (TURSSA) 6.olağan genel kurul toplatışı 16 Aralık 2017 Cumartesi günü Hilton Bosphorus otelinde yapıldı.

A+A-

Başkan Yorgo Saris güven tazeledi

Gemi Tedarikçileri Derneği (TURSSA) 6.olağan genel kurul toplatışı 16 Aralık 2017 Cumartesi günü Hilton Bosphorus otelinde yapıldı.TURSSA üyelerinin geniş katılım gösterdiği genel kurulda Sn.Yorgo Saris yeniden başkan seçildi. Toplantı açılışını başkan Yorgo Saris’in yaptığı toplantıya saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Genel Kurula katılım yoğundu. Divan Başkanlığına Recep Düzgit seçilirken, Aygün Özgen ve Ali Kayalı da Divan Heyeti’ne seçildiler. yaptığı toplantıda Son üç yılın bilanço ve gelir tablosu hesaplarının incelendiği toplantıda Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu da ibra edildi. 2014-2017 yılı Faaliyet Raporu’nu Yönetim Kurulu Başkanı Yorgo Saris’in okumasının ardından, Hakan D. Kayalı da Genel Kurul Üyelerine Dernek Mali Tablosunu sundu ve Dernek Tüzük Tadili oy birliğiyle kabul edildi.Önümüzdeki dönem bütçesinin kararlaştırıldığı genel kurul toplantısında daha sonra asıl gündem maddesi olan Yönetim Kurulu ve yedek üyelerin seçimine geçildi.

Yapılan seçimde 2017 -2020 Dönemi Yönetim Kurulu Başkanı oybirliğiyle Yorgo Saris seçilirken, Zihni Memişoğlu, Hakan D. Kayalı ,Zübeyir Adem Şimşek ve Osman Bilgin yeni dönemde görev alan isimler oldu.

Hedefimiz mesleğimizi standardize etmek

Yorgo Saris tarafından yapılan açılış konuşmasında “2014 senesinde yeniden devraldığı başkanlık sürecinde hesap verebilir ve liyakat ilkeleri temelinde oluşturulacak açık, saydam idare ve demokratik bir yol izlediklerini, Kararlar alınırken gerek asil üyeler gerekse yedek üyelerin de kararlarını alarak şeffaf bir yönetim uyguladıklarını, dernek bilinci ile ortak menfaatler için hareket ederek tüm üyelerin canla başla çalışması ortak hedefler doğrultusunda herkesin asli görevi olması gerektiğinden bahsederek ,konuşmasına şöyle devam etti,ISSA’nın (Uluslararası Gemi Tedarikçileri ve Hizmet Derneği) kuruluş tarihinden bu yana her sene Denizciliğin yoğun olduğu ülkelerde bir fuar ve konferans organizasyonu yapıldığını ve Önümüzdeki yıl ISSA’nın 63. Konferans organizasyonunun Türkiye de, yapılacağı bilgisini vererek TURSSA üyelerini ve ülkemizin denizcilik camiasını tanıtmak amacı ile İstanbul’da düzenleyeceklerini belirtti. Konuşmasında yeni dönem için 2 projeleri olduğunu ilk projenin Kumanyacılık sektörünün kriterlerini belirlemek, Gümrük Birliği kapsamında AB ile uyumunu sağlamak, sektörde faaliyet gösterecek şirketlerin ve kişilerin niteliklerini belirlemek, bu süreçte dernekçe etkin rol üstlenmek, sürecin tamamı için bir proje bazında gümrük mevzuatında değişiklik yaptırmaya çalışmak ve kilit noktanın ise Gemi tedarikçiliği için bir meslek standardı oluşturmak olduğunu belirtti.2.Projede ise Tarım ürünleri için Destekleme Fiyat İstikrar Priminden yararlanmak için, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı ve İhracatçı Birlikleri nezdinde yapılan çalışmaları yeniden canlandırılmak ve neticeye vardırmak olduğunu belirtmiştir.

Yeni Yönetim ve Denetleme Kurulu şu şekilde oluştu:

Yönetim Kurulu Asıl       Yönetim Kurulu Yedek
1-Yorgo Saris                     1-Erol Ceylan
2- Zihni Memişoğlu            2-Yılmaz Onur
3- Hakan D. Kayalı            3-İsmail Koray
4-Zübeyir Adem Şimşek    4-A.Özer Beninger
5-Osman Bilgin                  5-Murat Guci Geçgil

Denetim Kurulu Asıl          Denetim Kurulu Yedek
1-Yılmaz Haşimoğlu          1-Taner Topkara
2-Levent Yaman                2-Özgür Özdemir
3-Mehmet Burç Çanga      3-Emre Api

Bu haber toplam 2887 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.