1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Gemi turizmine yatırım zamanı
Gemi turizmine yatırım zamanı

Gemi turizmine yatırım zamanı

Kruvaziyer turizmden İzmir limanının aldığı pay 7 yılda yüzde 0.5’ten 25’e çıkarken, Deniz Ticaret Odası Başkanı Geza Dologh, ülke genelinde daha fazla yatırım gerektiğini söyledi.

A+A-

DENİZ Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Başkanı Geza Dologh, üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’de kruvaziyer turizmine daha fazla yatırım yapılması gerektiğini söyledi.

Kuşadası, Çandarlı ve İzmir limanlarıyla ilgili gelişmelerin en hızlı şekliyle çözüm kavuşturulmasını isteyen Dologh, şöyle konuştu:

“Kruvaziyer turizm bütün dünyada gelişiyor. Bu turizm şekline yatırım yapmanın tam zamanı. Çandarlı limanı sorunu çözüldü. Projeden gerçeğe çıkmak üzere, ihalesi yapıldı. 22 yıldır tartışılan liman ihalesini Özelleştirme İdaresi yapacak. Diğer bir konu da ihalesi başarıya ulaşmamış Alsancak Limanı sorunu. Alsancak Limanı’nın özelleştirilmesi 2004’te yapıldı, 2010’na kadar sorun çözülmedi. Ulaştırma Bakanlığı tekrar bir karar alıp, yaklaşık 500 milyon dolarlık bir yatırım yaparak Alsancak Limanı’nı ayağa kaldıracak ve güncel bir tekniğe kavuşturacak.”

Kuşadası sorunu
Hukuki statüsü tartışılan Kuşadası Limanı sorununun çözülmesi gerektiğini söyleyen DTO Başkanı Dologh, “Bu limanda kruvaziyer açısından bir problem yok. Zaten bir yük limanı değil. Türkiye’nin en büyük kruvaziyer limanı. Zaman zaman yer sıkıntısı çekiyor. Gelen gemiler yanaşamıyor. İkinci bir yolcu iskelesi mi yapmak lazım, yoksa mevcut iskeleler mi büyütülmeli, bu konuşulmalı. Çünkü hizmet verilemeyen iskeleye yarın bir gün gelinmez. Örnek olarak devamlı dolu olan bir lokantaya gitmeyiz. Bu sorunu çözmek lazım. Çünkü kruvaziyer turizmi bütün dünyada gelişiyor. Bence bu turizm şekline yatırım yapmanın tam zamanı” dedi.

GÜNÜBİRLİK TEKNELER
Özellikle Marmaris ve Bodrum’daki günübirlik tekneleri ilgilendiren yeni yasal düzenlemelere bağlı olarak çıkarılacak yönetmeliklerle ilgili bakanlıklarla görüşmelerin sürdüğünü kaydeden Dologh, “Artık günü birlik tekneler Turizm Bakanlığı tarafından denetlenecek. Ancak sorunlar var. Başta kapasite olmak üzere bu sorunların kısa vadede çözülmesi şart” diye konuştu.

Hürriyet

Bu haber toplam 884 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.