1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. "Alaplı'nın bu limana ihtiyacı var"
"Alaplı'nın bu limana ihtiyacı var"

"Alaplı'nın bu limana ihtiyacı var"

Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Rahmi Yapar, ilçelerinde yapılması düşünülen liman inşaatının bir önce başlatılmasını istediklerini bildirdi.

A+A-

Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Rahmi Yapar, ilçelerinde yapılması düşünülen liman inşaatının bir önce başlatılmasını istediklerini bildirdi.

Yapar, yaptığı açıklamada, Alaplı Organize Sanayi ve liman bölgesinde yatırım yapmayı planlayan firmaların karar vermesini beklediklerini, liman inşaatının başlamasıyla ilçede ekonomik ve istihdam anlamında büyük rahatlama olacağını söyledi.

Tersanelerin kapanması ve Libya'daki olayların ardından yüzlerce kalifiye işçinin Alaplı'ya geri dönmesinin, ilçedeki işsiz sayısını artırdığını anlatan Yapar, şöyle dedi:

"Alaplı'nın bu limana büyük ihtiyacı var. İlçemizle birlikte bölge için büyük kazanç kapısı olacak liman, Batı Karadeniz Bölgesi'ne hitap edecektir. Tersanelerin kapanması ve Libya'daki olaylardan sonra memleketlerine geri dönmek sorunda kalan yüzlerce işçi işsiz kaldı. Liman inşaatının başlamasıyla ilçedeki işsizlik sorunu kökten çözülecektir. Burada siyasetçilere büyük görevler düşmektedir. Liman bölgesinde yatırım yapmak isteyen yatırımcıların bir an önce karar vermelerini istiyoruz. Limanın bu aşamaya gelmesinde büyük emekleri olan başta ALPORT Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Yılmaz, Vali Erdal Ata, Kaymakam, milletvekilleri ile Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rafet Kılıç ve siyasetçilerimize teşekkür ediyoruz. Liman inşaatının başlamasıyla Alaplı özlediği günlerine kavuşacaktır."

Haber3


 

Bu haber toplam 1057 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.