1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Altınova tersanesiyle büyüyor
Altınova tersanesiyle büyüyor

Altınova tersanesiyle büyüyor

Yalova'nın Altınova ilçesinde 2006'da faaliyete başlayan tersane bölgesinin gelişmede aktif rol oynadığı bildirildi.

A+A-

Yalova'nın Altınova ilçesinde 2006'da faaliyete başlayan tersane bölgesinin gelişmede aktif rol oynadığı bildirildi.

Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, yaptığı açıklamada, yöredeki tersane projesininbüyüklüğünün yaşanan ekonomik kriz nedeniyle çok fazla anlaşılamadığını belirtti.

Körfez Geçiş Köprüsü'nün bir ayağının da Altınova'da olduğunu vurgulayan Oral, şöyle konuştu:

"Ulaşımın gittiği yer hareketleniyor. Köprünün yapılması bizi İstanbul ile çok yakın hale getirecek. Yarım saat içinde Kadıköy'e ulaşacağız. Bu durum, büyümeye olumlu yansıyacaktır. İkincisi tersanelerle birlikte buraya ciddi bir yatırımcı geliyor. Yatırımcıların çoğu İstanbul'da oturuyor. Bu tip ciddi yatırımcılarımızınburada ikamet etmesini sağlamış oluruz. Bu da artı katkı sağlayacaktır. Bizim daha modern hale gelmemizin yolu açılacak. "

Tersaneler ve Körfez Geçiş Köprüsü sayesinde ilçeye göç yaşanacağını ifade eden Oral, "Önemli olan Tuzla'daki kötü yapılaşmanın burada olmamasını sağlamak. Şu anda 'gel otur' diyecek yerimiz yok. Belli bir yerde bunu başarabilirsek, düzgün binalar yaparsak, çarpık yapılaşmayı da engellemiş oluruz. Tuzla'daki en büyük sorun, arkadaki yan sanayiden kaynaklanıyor. Biz planlı gittik. Çavuş Çiftliği'nde bir bölgeyi ve tersanelerin arkasında bir yer ayırdık. Altınova, Tuzla olmaz" dedi.

Yalova'nın tersane sektöründen gelecekte daha fazla pay alacağını vurgulayan Oral, şunları kaydetti:

"Altınova'daki tersane bölgesinde şu anda 4 bine yakın kişi çalışıyor. Altınova şimdilik ciddi göç almıyor. Tersanenin çıkış sürecinde göç almıştık. Şu anda 7-8 bin civarında nüfusumuz var. Tersane ilçenin gelişiminde aktif rol oynuyor. 2016 yılında 50'60 bin aralığında bir nüfusa ulaşırız. Günlük nüfus sirkülasyonu olarak da 100-150 binleri görürüz. "

Oral, tersanelerin tam bitmesi durumunda çalışan sayısının 20 bini bulacağını dile getirerek, "Bizimgelişmeye hazırlıklı olmamız gerekiyor. Biz planlarımızı 2016'ya göre yaptık. İlçede konut sıkıntısı yaşanmaması için TOKİ ile de görüşmelerimiz sürüyor" diye konuştu.

AA

Bu haber toplam 883 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.