1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Girne Yat Limanı bakımsızlıktan dökülüyor
Girne Yat Limanı bakımsızlıktan dökülüyor

Girne Yat Limanı bakımsızlıktan dökülüyor

Büyük bir coşkuyla yaza merhaba diyen, KKTC’nin önemli tanıtım ve gelir kaynağı tarihi Girne Yat Limanı’nda Haberdar objektifine takılan kareler aslında bakımsızlıktan döküldüğünü ortaya koyuyor...

A+A-

Haftasonu yaz sezonunu açan Girne Yat limanı çoşkulu görüntülere sahne olurkan, Haberdar perdeyi araladı ve limanın bir de gizlenmeye çalışılan yüzünü ortaya çıkardı..

Ülkemizin en önemli simgelerinden biri olan ve tarihi dokusu ile otantik değerleri açısından dünyada belki de sayılı benzeri bulunan Girne Yat Limanı adeta can çekişiyor. Yat Limanı’nın bu durumunu görenler hayrette kapılırken, marinayı layık olduğu şekle sokmak bir yana, hala yetki karmaşası yaşanıyor. Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, bu yetki karmaşasından yakınırken, belediyenin yat limanında hizmet veremediğini belirtiyor. Eski Eserler, Vakıflar İdaresi, Turizm Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve Gümrük Dairesi ise sorumluluk almaktan kaçınıyor ve topu başka kurumlara atıyor.

"Ağlanacak halimize gülüyoruz" 

Fener yolu olarakta bilinen Kordon Boyu’ndaki banklar bakımsızlıktan dökülürken, aydınlatma direkleri ise daha fazla ayakta kalamayarak sağa sola yatmış durumda. Yolun sonunda bulunan paslanmış fener ise elden geçirilmezse her an birilerinin üzerine düşebilir. Marinanın en önemli sorunlarından biri de çevreye yayılan çöplerin oluşturduğu manzara ve bölgeden geçenlerin genzini yakan lağım kokuları. Limandaki bu kadar olumsuzluğa karşın bankların üzerine Girne Belediyesi tarafından asılan ‘Kabuklu yiyeceklerin yenmesi yasaktır’tabelası ise görenleri acı acı güldürüyor. 

denizhaber.com.tr

Bu haber toplam 870 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.