1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. Global Ports Holding'e Kruvaziyer Etkinliğinde Yoğun İlgi
Global Ports Holding'e Kruvaziyer Etkinliğinde Yoğun İlgi

Global Ports Holding'e Kruvaziyer Etkinliğinde Yoğun İlgi

Global Yatırım Holding’in (GYH) bağlı kuruluşu ve dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding (GPH), küresel kruvaziyer turizminin kalbinin attığı Seatrade Cruise Global 2023’e damga vurdu.

A+A-

28-30 Mart’ta Fort Lauderdale’de düzenlenen etkinliğin ana sponsorlardan biri Global Ports Holding oldu. Fuarda kurulan stantta Global Ports Holding’in portföyündeki 14 ülkedeki 27 kruvaziyer limanı ile ilgili tanıtımlar da yapıldı.

Etkinlik sırasında 400 kişinin katılımı ile düzenlenen geleneksel GPH Kokteyli de bu yıl bağış toplama etkinliği olarak gerçekleştirildi. Etkinlikte Türkiye’den götürülen el yapımı Hereke ipek halıları da deprem bölgesine destek amacıyla açık artırma usulü satıldı.

Global Yatırım Holding ve Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, “Etkinliğin ana gündemi sektörün yeniden canlanması oldu. Biz de sektördeki yatırımlarımıza devam ediyoruz. Portföyümüze yeni limanlar katmayı sürdüreceğiz” dedi.Pandeminin durgunluğunu tamamen üstünden atan kruvaziyer sektörü, Seatrade Cruise Global 2023’te bir araya geldi. Global Yatırım Holding’in (GYH) bağlı kuruluşu ve dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding’in (GPH) damga vurduğu etkinliğe 140 ülkeden 700’ün üstünde şirket katıldı. Fuara Türkiye’den katılan tek şirket de Global Ports Holding oldu. Global Ports Holding’in 270 metrekarelik dev standında portföyündeki 14 ülkeden 27 liman temsil edildi.

Etkinlik sırasında düzenlenen Avrupa Kruvaziyer CEO panelinde, Türkiye’nin de yer aldığı Avrupa pazarının 2023 yılında küresel deniz yolculuklarının yüzde 27’sinden fazlasına ev sahipliği yapmasının beklendiği vurgulandı.

1681367544-global-ports-holding.jpg

Türk halıları destek için açık artırmayla satıldı

Global Ports Holding, geleneksel GPH Kokteyli bu yıl bağış toplama etkinliği olarak gerçekleştirildi. 400 kişilik katılımcı ile gerçekleşen etkinlikte Türkiye’den götürülen el yapımı Hereke ipek halıları da deprem bölgesine destek amacıyla açık artırma usulü satıldı. Toplanan bağışlar Global Ports Holding tarafından Kızılay kanalı ile deprem bölgesine ulaştırılacak. 

Sektör her yıl yüzde 18 büyüyor

Fuarda düzenlenen bağış gecesinin yanı sıra, Global Ports Holding olarak Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşanması ile birlikte ‘Bir Dünya Bir Toplum’ kampanyasını başlattıklarını hatırlatan Global Yatırım Holding ve Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, “Limanlarımızdan milyonlarca yolcu geçiyor. Hem kruvaziyer şirketleri hem de yolcular bu kampanyaya destek veriyorlar” dedi.

Tüm dünyada kruvaziyer turizmine talebin patladığına dikkat çeken Kutman, “Sektör pandemi sonrası çok büyük yaralar aldı. Bu yaralar benim bile tahminimden daha hızlı sarılıyor. Etkinliğin ana gündemi sektörün yeniden canlanması oldu. Arz hep talebin altında oluyor bu sektörde. Sektör her yıl yüzde 18 büyüyor. Yarın 50 gemi daha ekleseniz hepsi dolar. Biz de sektördeki yatırımlarımıza devam ediyoruz. Portföyümüze yeni limanlar katmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Bodrum Kruvaziyer Limanı homeport oldu

Kredi derecelendirme kuruluşlarının Global Ports Holding’i incelediğine işaret eden Kutman, yatırım yapılabilir notu almaları halinde hedeflere çok daha hızlı ulaşacaklarını belirtti. Mehmet Kutman, Bodrum Kruvaziyer Limanı’nın homeport olduğunu da ifade ederek, 2 bin 500 yolcunun haftada bir Bodrum Havalimanı’na gelip, buradan gemiye bineceklerini söyledi. Kutman, bunun Bodrum ekonomisine önemli bir katkı sağlayacağını vurguladı.

Vira Haber

Bu haber toplam 1425 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.