1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Gökova koyları kurtuluyor
Gökova koyları kurtuluyor

Gökova koyları kurtuluyor

ÖÇK)tarafından hayata geçirilen proje kapsamında hizmet vermeye başlayan ''katı ve sıvı atık toplama teknesi'', koylara demirleyen yat ve teknelerin atıklarını ücretsiz teslim alıyor.

A+A-

Marmaris Kaymakamı Serdar Polat,  Marmaris Kaymakamlığı ve Özel Çevre Koruma Kurumu tarafından hazırlanan ''Gökova Koylarını Temiz Tutma Projesi''nin hayata geçirildiğini belirtti.

Polat, Muğla Valiliği'nin de desteği ile hazırlanan projeye ÖÇK'nın 111 bin TL destek verdiğini kaydederek, ''biz de, ihale ile projeyi hayata geçirdik. İhaleyi Akyaka Belediyesi kazandı. İhaleye belediye dışından da katılım oldu. Şartnamede, toplanan atıkların Akyaka'daki merkeze teslimi de yer alıyordu. Bu anlamda iyi oldu'' dedi.

Polat, projenin amacının Gökova'nın masmavi koylarını ve denizi temiz tutmak olduğuna işaret ederek, ''Tekne tarafından alınan çöpler Akyaka'daki merkezde değerlendirilecek. Böylelikle temiz deniz ve koylara sahip olacağız. Bölgemizde tatil yapan turistler de, temiz koylarda tatil yapmış olacaklar'' diye konuştu.

        

Akyaka Belediye Başkanı      

Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca ise Gökova körfezinde yer alan koylara uğrayan mavi yolculuk tekneleri, günü birlik seferler düzenleyen tekneler ve yatların katı ve sıvı atıklarının neden olduğu kirliliğin ortadan kaldırılması için bir dizi çalışma yürüttüklerini bildirdi.

 

 

NTV

Bu haber toplam 1247 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.