1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gözetleme kulesine karşı çıktılar
Gözetleme kulesine karşı çıktılar

Gözetleme kulesine karşı çıktılar

Denizcilik Müsteşarlığı’nın Güzelbahçe 2. Liman’da inşaatına başladığı gözlemevi kulesine karşı çıkan ilçe sakinleri eylem yaptı.

A+A-

Denizcilik Müsteşarlığı’nın Güzelbahçe 2. Liman’da inşaatına başladığı gözlemevi kulesine karşı çıkan ilçe sakinleri eylem yaptı.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin de destek verdiği eylemde, ellerinde “Kuleni de al da git”, “Cumhur bu kuleyi istemiyor”, “Plajda gözetlenmek değil, yüzmek istiyoruz” pankartları taşıyan vatandaşlar, İzmir'den tek biletle ulaşılabilen belediye plajına inşaat yapılmasına tepki göstererek, "Plajımızı geri istiyoruz" diye slogan attı.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, yaklaşık bir aydır inşaatı süren gözlemevi kulesinin yapılmasından önce hiçbir yetkilinin belediyeye bilgi vermediğini söyleyerek, “Bu kulenin kamu yararına olduğu konusunda bir itirazımız yok. Yatırımları engelleme gibi bir niyetimiz de yok. Ama plajımızın plaj olarak kalmasını istiyoruz. Güzelbahçe'de buraya alternatif olarak gösterebileceğimiz birçok seçeneği sunabiliriz. Bu konuda bize bilgi verecek bir tek yetkili istiyoruz. Gözlemevi binası ve kulesi inşaatı kıyı alanında yapıldığı için Güzelbahçe Belediyesi'nden ruhsat alma şartı yok. Bayraklı Belediyesi sınırları içinde yapılmak istenen gözlemevi ile Güzelbahçe'dekinin arasında bu anlamda bir fark var” dedi.

Güzelbahçe Demokrasi Platformu (GÜDEP) adına bir açıklama yapan Güzelbahçe Kültür Çevre ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Cemile Bağcı ise şöyle konuştu: “Biz Gözetleme kulesine karşı değiliz. Ancak denize girebileceğimiz küçük tek sahilimizin işgal edilmesini istemiyoruz. 2. Limanın yanındaki sahil yaz aylarından bütün İzmirliler tarafından kullanılıyor. İzmir'den tek bir otobüs biletiyle gelinebilen bu sahip yazları dolup taşıyor. Hükümet yetkililerinden tek ricamız halkı Güzelbahçe sahilinden mahrum etmemeleri. Lütfen bu kulenin yerini değiştirsinler. Bütün Güzelbahçe ve İzmir halkı bunu istemektedir.”

Konuşmaların ardından alanda toplanan vatandaşlar, gözlemevi kulesini alkışlarla protesto etti.

Egedesonsoz

Bu haber toplam 1077 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.