1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Güneş enerjili tekne yarışması
Güneş enerjili tekne yarışması

Güneş enerjili tekne yarışması

Muğla'nın Bodrum ilçesinde ''Güneş Enerjili Tekne Tasarım ve Hız Yarışması'' düzenlendi.

A+A-

Bodrum Marmara Koleji'nce düzenlenen ''Güneş Enerjili Tekne Tasarım ve Hız Yarışması''na  60 öğrenci ve 20 proje katıldı. Kolej öğrencilerinin ekip çalışması sonucu ürettikleri maket tekneler, tasarım ve hız olmak üzere 2 kategoride yarıştı.

Öğrencilerin, polyester, strafor, ahşap gibi çeşitli malzemeler kullanarak, tamamen el yapımı olarak ürettikleri uzaktan kumandalı, güneş enerjili tekneler, kolejin yüzme havuzunda yarıştı.

Yarışmada dereceye giren tekneler, 4 kişiden oluşan jürinin yapacağı değerlendirme sonunda belli olacak. 

Okul Müdürü Ömer Çekmeceligil, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışmayı düzenleme amaçlarının, bilimi öğrencilere sevdirmek olduğunu söyledi.

Üretim yapılabilmesi için mutlaka bilime önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Çekmeceligil, şöyle konuştu:

''Eğitimde ezber yerine bilimi ön plana çıkartarak projeler üretmeliyiz. Muğla'da yapılan bilim şenliğine 15 proje ile katıldık. Ayrıca TÜBİTAK'ın da aralarında bulunduğu bir çok kurumun düzenlediği yarışmalarda öğrencilerimiz çeşitli birincilikler aldı. Güneş enerjili tekne tasarım yarışmasıyla öğrencilerimize çevre bilincini aşılamayı hedefliyoruz.''

Yarışamaya katılan öğrenciler ise deniz ve tekne arasındaki dengeyi düşünerek projelerini ürettiklerini, bu tür yarışmalarla kendilerini geliştirdiklerini bildirdi.

Öte yandan yarışma öncesinde Türkiye çapında düzenlenen çeşitli bilim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere plaket verildi.

AA

Bu haber toplam 957 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.