1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Güney Çin Deniz'nde ABD - Çin gerginliği
Güney Çin Deniz'nde ABD - Çin gerginliği

Güney Çin Deniz'nde ABD - Çin gerginliği

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, "Çin Amerika'nın Güney Çin Denizi'ndeki Çin bölgesine gemi göndermesinden endişe duyuyoruz' dedi.

A+A-

Çin'in, Amerikan donanmasının Güney Çin Denizi'nde boy göstermesinden endişe duyduğu bildirildi. Ülkenin resmi yayın organlarından Halkın Günlüğü Gazetesi'nin haberine göre, Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying,  "Çin Amerika'nın Güney Çin Denizi'ndeki Çin bölgesine gemi göndermesinden endişe duyuyor. Amerika'nın Güney Çin Denizi'ne tarafsız ve adil bir öngörüyle bakmasını ve Güney Çin Denizi'ndeki barışın ve istikrarın sürdürülebilmesinde yapıcı bir rol oynamasını umut ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Hua, Devlet Başkanı Şi Cinping'in Washington'ı ziyareti sırasında Çin ve Amerika'nın pek çok konu üzerinde istişarede bulunduğunu sözlerine ekledi. Önceki gün Navy Times sitesinde Amerika'nın Güney Çin Denizi'ndeki yapay adalara gemi göndereceği belirtilerek, bu hareketin halen ABD Başkanı Barack Obama'nın onayını beklediği dile getirildi. Navy Times'ın bu haberi kimliği belirtilmeyen 3 Pentagon yetkilisine dayandırdığına işaret edildi.

virahaber.com

Bu haber toplam 1344 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.