1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. Hansa Heavy Mart’ta tasfiye ediliyor
Hansa Heavy Mart’ta tasfiye ediliyor

Hansa Heavy Mart’ta tasfiye ediliyor

​​​​​​​Alman gemi operatörü Hansa Heavy Lift Mart ayında faaliyetlerini sona erdiriyor. Mart ayında tamamen tasfiye edilecek şirketin çok amaçlı ve ağır yük kaldırma gemi filosu ise satışa çıkarıldı.

A+A-

Alman gemi operatörü Hansa Heavy Lift Mart ayında faaliyetlerini sona erdiriyor. Hansa Heavy Lift’in çoğunluk hissedarı olan Oaktree Capital'in şirket ortaklığından ayrılma kararı vermesi üzerine  11 Aralık 2018'de iflas başvurusunda bulunmuştu.

O zamandan beri, şirket çalışanlarının ücretini Alman hükümeti ödüyor. Hansa Heavy Lift’in kapanma kararının ardından tüm çalışanlar işten çıkarıldı.  Şirketin gemilerinin ise devredileceği açıklandı.

Hansa Heavy Lift’te geçici yönetici olarak atanan Christoph Morgen, "Hansa Ağır Kaldırma, Mart 2019 ve sonrasında şirket tamamen tasfiye edilecek’’ açıklamasını yaptı.

Mart ayında tamamen tasfiye edilecek şirketin çok amaçlı ve ağır yük kaldırma gemi filosu ise satışa çıkarıldı. Ocak ayında, Big Lift Shipping'i de kontrol eden Hollandalı rakip Spliethoff Group'a beş gemi satıldı.

Vira Haber

Bu haber toplam 3269 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.