1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. Hapag-Lloyd, konteyner gemisini LNG'ye çevirdi
Hapag-Lloyd, konteyner gemisini LNG'ye çevirdi

Hapag-Lloyd, konteyner gemisini LNG'ye çevirdi

Taşımacılık şirketi Hapag-Lloyd, büyük bir konteyner gemisini LNG'ye çevirdi. Alman şirketi, projenin diğer büyük gemileri dönüştürmenin önünü açacağını söyledi.

A+A-

Hapag-Lloyd, büyük bir konteyner gemisini sıvılaştırılmış doğal gaz LNG ile çalıştırmaya başladı. Bu uygulama şirketin diğer büyük gemileri dönüştürmenin önünü açacağı belirtildi. Alman nakliye hattı, Şangay merkezli Huarun Dadong tersanesi ile 15.000 teu konteyner gemisi Sajir'i LNG'ye ve düşük kükürtlü yakıtlara yelken açmak için çift yakıtlı motorla güçlendirmek için bir anlaşma imzaladı.

Hapag-Lloyd’da filo yönetimi genel müdürü Richard von Berlepsch, bu alternatif yakıtı kullanmak için büyük gemilerin güçlendirileceğini söyledi ve “Sajir'i dönüştürerek, dünyadaki bu büyüklükteki bir konteyner gemisini LNG ile çalıştıran ilk nakliye şirketi olacağız’’ açıklamasını yaptı.

 Hapag-Lloyd’da filo yönetimi genel müdürü Richard von Berlepsch, bu alternatif yakıtı kullanmak için büyük gemilerin güçlendirileceğini söylüyor. Şirket, LNG'nin denizcilik endüstrisinde alternatif bir yakıt olarak kullanılmasının CO2 emisyonlarını yüzde 15-30 oranında azaltabileceğini öngörüyor.

LNGye çevrilen Sajir adlı gemi, Hapag-Lloyd'un filosunda LNG’ye dönüşmeye hazır olacak şekilde tasarlanan 17 gemiden biri.

1 Ocak 2020'den itibaren, IMO'nun yüzde 0,5'lik küresel sülfür kapağı, dünyadaki gemilerin alternatif yakıt türleri bulmaları veya emisyonlarından kükürtleri temizlemek için temizleyiciler kullanmaya başlaması gerektiği anlamına geliyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 4444 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.