1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Harran Ovası balıkçılara mesken oldu
Harran Ovası balıkçılara mesken oldu

Harran Ovası balıkçılara mesken oldu

GAP'ın merkezi konumundaki Şanlıurfa'da, sulama kanalları bir yandan bölgedeki tarım arazilerine hayat verirken diğer yandan amatör balıkçılara ev sahipliği yapıyor.

A+A-

Bir zamanlar su sıkıntısının yaşandığı bölgede, GAP'ın devreye girmeye başlamasıyla ciddi değişimler yaşandı.

Türkiye'nin en verimli tarım arazilerine ev sahipliği yapan ve Atatürk Barajı ile sulanan Şanlıurfa ve Harran ovalarındaki arazilerden geçen dev sulama kanallarını son yıllarda amatör balıkçılar mesken tuttu.

Sıcak yaz günlerini kanalların çevresinde piknik yaparak değerlendiren balıkçılar, ağ ve oltayla balık tutuyor. Kimi vatandaşlar, bulundukları yerde mangal yaparak, avladıkları balıkları tüketirken kimileri de lokantalara satıyor.

Akçakale'de aktarlık yapan Abdüllatif Arslan, yaklaşık 10 yıldan bu yana sulama kanallarında balık avladığını ve bu işi hobi olarak yaptığını belirtti.

Sulama kanalları kurulmadan önce balık tutacak mekan bulamadıklarını ifade eden Arslan, "Son yıllarda özellikle hafta sonları arkadaşlarımızla büyük kanallarda ağlarla balık tutuyoruz. Bazen 5-6 kiloluk sazan, karaca ve yayın gibi balıklar bile ağa takılabiliyor. Avladığımız balıkları satmak yerine, akraba ve dostlarımıza dağıtıyoruz. Böylece hem keyifli bir ortamda vakit geçiriyoruz hem de yakınlarımızı sevindiriyoruz" dedi.

samanyoluhaber.com

Bu haber toplam 912 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.