1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. “Hazar Beşlisi” Moskova'da toplandı
“Hazar Beşlisi” Moskova'da toplandı

“Hazar Beşlisi” Moskova'da toplandı

Hazar Beşlisi Dışişleri Bakanları Toplantısında, Hazar Denizi'nin nihai statüsünü belirleyecek anlaşmanın maddelerini görüşülüyor. Toplantıda ayrıca gemi yolları, izinsiz avlanma ile mücadele ve Hazar denizi ile ilgili diğer ortak konular görüşülüyor.

A+A-

Rusya, Azerbaycan, İran , Kazakistan ve Türkmenistan dışişleri bakanları, Rusya’nın başkenti Moskova’da Hazar Denizinin hukuki statüsünü görüşüyor.

Bugün başkent Moskova’da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, Kazakistan Dışişleri Bakanı Kayrat Abdrahmanov ve Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşit Meredov bir araya geldi. Bakanlar, dün ve bugün gerçekleştirilen görüşmelerde Hazar Denizinin statüsünü konuştu. Hazar Beşlisi Dışişleri Bakanları Toplantısında, Hazar Denizi'nin nihai statüsünü belirleyecek anlaşmanın maddelerini görüşülüyor. Toplantıda ayrıca gemi yolları, izinsiz avlanma ile mücadele ve Hazar denizi ile ilgili diğer ortak konular görüşülüyor.

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov toplantıda yaptığı açıklamada, Hazar Denizi konusunda ortak bir karar almanın zamanının geldiğini ve beşli toplantının bu konuda ciddi ilerleme sağlayabileceğini söyledi. Basına kapalı olarak devam eden Beşli Dışişleri Bakanları Toplantısının ardından basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Hazar Denizi konulu 7.Moskova toplantısı Astana'da düzenlenecek toplantıya hazırlık amaçlı.

Vira Haber

Bu haber toplam 3673 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.