1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Her gün 200 yüzer bomba geçiyor
Her gün 200 yüzer bomba geçiyor

Her gün 200 yüzer bomba geçiyor

Ham petrol taşıyan tankerler boğazdan geçişi sırasında İstanbul’u tehdit ediyor

A+A-

Çanakkale Gemi Trafik Hizmetleri (VTS) Müdürü Rıdvan Gezgin, boğazlardan her gün 150 ile 200 arasında tehlike geçtiğini,  söyledi. Gezgin, Çanakkale’de denizcilik acentelerine yönelik düzenlenen seminerde, yıl içinde İstanbul ve Çanakkale boğazlarından geçen ham petrol ve doğal gaz tankerlerinin büyük tehlike arz ettiğini, boğazların yükünün, arttığını bildirdi.

Cezayir ve Nijerya’dan ithal edilen doğal gazı taşıyan tankerlerin kışın haftada 3-4 kez boğazlardan geçtiğini, bu gemilerle ilgili geçiş sırasında neler yapılacağı ve ne gibi önlemler alınacağı yönünde uygulama talimatlarının bulunduğunu ifade eden Gezgin, 2009 istatistiklerine göre toplam yük miktarının 401 milyon metrik ton olduğunu kaydetti. Bunun yüzde 36’sının petrol ürünleri ve doğal gaz olduğuna işaret eden Gezgin, “Boğazlardan her gün ham petrol taşıyan ve sayısı 150-200 arasında  değişen tanker geçiyor ve bunlar hem İstanbul hem de Çanakkale için büyük tehlike arz ediyor’’ diye konuştu.

Öncelik yolcu gemisinde

Yüzer bombaların geçişleri sırasında alınacak tedbirlerin başında klavuz kaptan alınması geliyor. Ancak, 2008 yılından itibaren kruvaziyer gemi geçişleri artmış durumda. Ulaştırma Bakanlığının talimatı ve Denizcilik Müsteşarlığının yaptığı düzenlemelerle yolcu gemilerinin geçişlerine öncelik tanınıyor.

 

Star

Bu haber toplam 963 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.