1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 'Hizbullah füzelerle gemilerimizi vurabilir'
'Hizbullah füzelerle gemilerimizi vurabilir'

'Hizbullah füzelerle gemilerimizi vurabilir'

İsrail Donanması, Hizbullah’ın İsrail gemilerini Rus yapımı füzelerle vurabileceğini öne sürdü. İsrail Donanma yetkilileri, "Hizbullah’ın elinde geniş bir füze yelpazesi var. Limanımızdan kalkan herhangi bir gemi şu anda tehdit altında” dedi.

A+A-

İsrail Donanması, Hizbullah’ın, Rus yapımı füzelerle Suriye’den İsrail gemilerini vurabileceğini savundu. İsrail’in ‘denizlerde maruz kalabileceği tehditler’ hakkında konuşan üst düzey bir donanma komutanı, kuzeyde Hizbullah ve Suriye’yi, güneyde ise IŞİD ve Hamas’ı işaret etti.

Jerusalem Post’un haberine göre, “Suriye, Rus yapımı Yachont füzelerine sahip ve bunların aynı zamanda Hizbullah’ın eline geçtiğine dair hisler var” diyen ismini vermek istemeyen komutan, “Hizbullah’ın Suriye’den bu füzeleri bize atacağına dair varsayımla hareket ediyoruz” ifadesini kullandı.

Komutan, herhangi başka bir örgütün tehdit olarak algılanıp algılanmadığı sorusuna ise, “Her kim silah tutuyorsa bir noktada bunu kullanacağını hesaplıyoruz” yanıtını verdi.

Yachont füzelerinin İsrail gemi ve denizaltılarına en büyük tehdidi oluşturduğunu söyleyen komutan, “Hizbullah’ın elinde geniş bir füze yelpazesi var. Limanımızdan kalkan herhangi bir gemi şu anda tehdit altında” dedi. Komutan, her hafta bu olasılığa karşı tatbikatların yapıldığını da sözlerine ekledi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1432 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.