1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hızlı feribot hızlarına balık engeli
Hızlı feribot hızlarına balık engeli

Hızlı feribot hızlarına balık engeli

Marmara Denizi’nde sefer düzenleyen İstanbul Deniz Otobüslerine (İDO) ait hızlı feribot ve deniz otobüslerinin kıyıya zarar verdiği ve balık popülasyonunu olumsuz etkilediği açıklandı.

A+A-

Marmara Denizi’nde sefer düzenleyen İstanbul Deniz Otobüslerine (İDO) ait hızlı feribot ve deniz otobüslerinin kıyıya zarar verdiği ve balık popülasyonunu olumsuz etkilediği açıklandı.

Marmara Denizi’nde çalışan deniz otobüsü ve hızlı feribotların kıyılar ve balık popülasyonu üzerindeki etkileri, Yalova İl Koordinasyon Kurulunda gündeme geldi.

Yalova İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri toplantıda, merkeze yapılan hızlı feribot ve deniz otobüsü seferlerinin balık popülasyonunu azalttığını belirtti.

Yetkililer, feribotların denizi oksijen açısından zenginleştirdiğini, ancak sürekli dalga hareketleri oluştuğundan balıkların meralarına zarar verildiğini anlatarak, "Belli bir derinlikte yapılan hız etkilemez. Kalkışlarda ve yanaşmalarda hareketler çok etkiliyor. Balık popülasyonu için yapay resifler atsak bile sorunu çözmeyecektir. Deniz taşıtları resifleri bozacaktır" diye konuştu.

Yalova Valisi Dursun Ali Şahin de konunun önemine dikkati çekerek, şunları kaydetti.

"Bu, hem balıkçılık açısında hem de sahillerin kum tutması açısından önemli. Bunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İDO yetkilileriyle görüşelim, deniz araçlarının hızlarının düşürülmesini isteyelim. Bunlar önemli şeyler. Marmara Denizi’nde balık popülasyonu düşüyor. Neredeyse balığı ithal edeceğiz."

Armutlu Kaymakamı Şevket Atlı da özellikte İDO’ya ait Bandırma-İstanbul arasında sefer yapan hızlı feribotun kıyılara zarar verdiğini ifade etti. Feribotların kum oluşumunu engellediğini söyleyen Atlı, "Kıyılarda çok tahribat oluşturuyor. Yalnızca Armutlu değil, Çınarcık, Esenköy de bundan kötü etkileniyor. Mudanya feribotlarının da belli hızın üstüne çıkmamasını talep etmek istiyoruz. Bunun daha olumlu olacağını düşünüyorum" dedi.

Milliyet

Bu haber toplam 833 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.