1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Husavik’te balina görme garantisi yüzde 99
Husavik’te balina görme garantisi yüzde 99

Husavik’te balina görme garantisi yüzde 99

​​​​​​​İzlanda’nın kuzeyinde, ulaşılması güç, iklimi sert ve oldukça pahalı olan ancak dünyanın balina başkenti Husavik’te balina görme garantisi yüzde 99…

A+A-

Hayatınızda hiç balina görmediyseniz ve görmeye can atıyorsanız gitmeniz gereken yer kesinlikle Husavik. Bu küçük yerin geçim kaynağı olan balina turları balina görmek için en doğru yer. Game Of Thrones çekimlerinin yapıldığı alana çok yakın olan Husavik aynı zamanda dünyanın balina başkenti.

Tek bir endüstriden geçinen ve çehresi tamamen o endüstriye göre şekillenen şehirler her zaman ilgi çekiyor. Hele ki bu şehir turizm kaynaklı büyük bir değişim geçirdiyse ziyaret edip o değişime tanık olmak büyük heyecan uyandırır. İzlanda’nın kuzeyinde, ulaşılması güç, iklimi sert ve oldukça pahalı olan ancak dünyanın balina başkenti Husavik.

HER YIL 50.000 BALİNA KÖRFEZE ÇİFTLEŞMEK İÇİN GELİYOR

Husavik 2100 kişilik nüfusuyla tam bir klasik İzlanda kasabası görünümünde. Çok şirin bir limanı, 3-4 tane restoranı, 1 adet oteli ve pek çok guesthouse (konuk evi) ile gerçekten İzlanda’nın en görülmesi gereken yerel kasabalarının başında geliyor burası.

2014’te büyük bir patlama yaşayan İzlanda turizmi sonrasında tüm balıkçılar teknelerini hemen karşı körfezlerinde yaşayan balina turları için kullanır olmuşlar. Husavik’i ziyaret eden turistlerin tamamı buraya bu muhteşem balinaları görmek, onları doğal yaşamlarında görmek için geliyor. Bu deneyim gerçekten paha biçilemez.

 Her yıl 50.000 balina Karayiplerden kuzeyin bu soğuk sularına yaklaşık 4 aylık bir yolculuk gerçekleştiriyor.

BALİNA MEVSİMİ MART – EKİM ARASI

Limana çıkan yolda balina turu yapan turizm firmaları bulunuyor. Bu ufacık kasabada 4 tane, gerçekten büyük operasyonlar gerçekleştiren ve oldukça profesyonel hizmet veren acente var.

Balinalar Husavik’in karşısındaki adanın civarında yaşıyorlar, dünyada en büyük balina nüfusunu barındıran alanların başında geliyor. Sabah liman küçük şirin kafesinden kahvelerini alıp tur acentelerinin önünde bekleyen turistlerle dolu. Pek çoğu Asyalı

BALİNA GÖZLEM TURLARI 85 EURO’DAN BAŞLIYOR

Bu muhteşem doğa aktivitesine whale watching yani balina gözlemi deniyor.

İzlanda zaten başlı başına pahalı bir destinasyon ancak balina gözlem turlarının ücretleri de aşağı kalır değil, kişi başı 85 Euro’luk bir ücreti ödemek zorundasınız. 2 çeşit balina gözlem turu bulunuyor. Bunlardan ilki klasik Nordic tarzındaki balıkçı tekneleriyle yapılıyor. Diğeri ise daha çok ıslanma garantili ancak hızlı hareket kabiliyeti sayesinde daha çok balina görebileceğiniz speed boat (hızlı bot).

HER GÜN 2 SEFER YAPILIYOR

Acenteler her gün 2 kere sefere çıkıyorlar. Sabah turları 09.00’da başlıyor, geç olan turlar ise 15.00’da limanı terk ediyorlar.

 ÇALIŞANLARIN NEREDEYSE TÜMÜ YABANCI

Gerek acentedeki satış ofisinde, gerekse de teknelerde rehber olarak (bu arada rehberlerin özel lisansları bulunuyor) çalışanların %95’i yabancı. Sadece tekneleri süren kaptanlar İzlandalı. Onlar da yaşlı, sert mizaca sahip İzlandalı amcalar, İngilizce bilmiyorlar ve kuzey ikliminin ve toplumunun üzerinden asla silinmeyecek olan katı, ciddi görünüme sahipler.

BOYLARI 18 METRE, KİLOLARI 30 TON!

Kambur balinaların boyları 18-25 metre arası, kiloları yaklaşık 30 ton, 11 ay gebelik süresi olan bu canlılar ortalama 50 sene yaşıyorlar. Kısacası dünyanın en büyük memelisinin en büyük alt türlerinden biriyle karşı karşıyasınız!

Balina gözlem turları yerel balıkçı tekneleri ile 3 saat , hızlı botlar ile 2 saat sürüyor.3 saatlik sürenin yarısı gidiş ve dönüş yolunda geçirilen zaman. Diğer yarısını ise bu nefes kesici yaratıkları görerek geçiriyorsunuz, zaman nasıl hızlı geçiyor anlamak mümkün değil!ü

REYKJAVIK’TEKİ BALİNA GÖZLEM TURLARI

İzlanda’da 3 noktada balina gözlem turu yapmanız mümkün. Bunlardan ilki başkent Reykjavik, ikincisi kuzeyin en büyük şehri Akureyri, üçüncüsü ise balina başkenti Husavik. Reykjavik ve Akureyri balinaların geçiş noktasında bulunduğu için buralarda balina görme olanları oldukça düşük. Husavik’te ise slogan belli : “Yüzde 99 balina görme garantisi”…

Vira Haber

Bu haber toplam 9196 defa okunmuştur
Balina Görme Garantili Seyahat

Balina Görme Garantili Seyahat

​​​​​​​İzlanda’nın kuzeyinde, ulaşılması güç, iklimi sert ve oldukça pahalı olan ancak dünyanın balina başkenti Husavik’te balina görme garantisi yüzde 99…

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.