1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 'ICS 2017 Yıllık Raporu' yayınlandı
'ICS 2017 Yıllık Raporu' yayınlandı

'ICS 2017 Yıllık Raporu' yayınlandı

Uluslararası Deniz Ticaret Odası (The International Chamber of Shipping - ICS) tarafından hazırlanan "ICS 2017 Yıllık Raporu" 'Denizcilik Hakkında Bilmek İstediğiniz Fakat Sormaya Korktuğunuz Her Şey: ICS 2017 Yıllık Raporu' başlığıyla yayınlandı.

A+A-

3 Mayıs 2017 tarihli basın bildirisiyle tüm dünya denizcilerine duyurulan "ICS 2017 Yıllık Raporu" kitapçığının kapağında ise Türk armatörlük firması olan U.N. RO-RO İşletmeleri A.Ş.'ye ait Türk bayraklı "UN Karadeniz"in fotoğrafına yer verildi.

İstanbul'da özel açılış resepsiyonu ile başlayacak ICS Yıllık Genel Kurul Toplantısı öncesinde yayımlanan rapora ücretsiz olarak ICS’in web sitesinden de erişilebiliyor.

ICS Yıllık Raporu denizciliği etkileyen ana sorunlara ait bilgi sahibi kişilerin görüşlerini, küresel denizcilik endüstrisine ait bilgileri ve gemi işletmecilerinin karşılaştığı karmaşık mevzuatın kavranmasına yönelik çözümleri kapsıyor.

Rapor ayrıca iklim değişikliği hususunda Paris Anlaşması’nın isteklerine uygun olarak oluşturulan CO2 emisyonlarını azaltma ihtiyacının ortaya çıkardığı güçlükleri de araştırıyor. Eylül 2017'de IMO Balast Suyu Yönetimi Konvansiyonu'nun dünya çapında yürürlüğe girişi ve uygulamasında karşılaşılan güçlükleri araştıran raporda, tüm bunların denizcilik ekonomisine yapacağı etkiler inceleniyor.

Rapor yalnızca bunlarla da sınırlı değil. 2017 ICS Yıllık Raporu’nda, gemicilerin istihdamı ve sigortalanması, serbest ticaret prensiplerinin korunması, Somali'de korsanlığın yeniden ortaya çıkması ve Akdeniz'de süregelmekte olan göçmen kurtarma krizi gibi hususlar da ele alınıyor.

ICS Başkanı Esben Poulsson "Çalışmamızın çoğu geleceğe hazırlıkla ilgili olsa da, ICS Yıllık Raporu, ICS'in ele aldığı sorunların kapsamını ve çeşitliliğini de yansıtmaktadır" demiştir.

2017 ICS Yıllık Genel Kurul Toplantısı 9-11 Mayıs 2017'de, İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde İstanbul'da yapılacak. Geçen yıl Tokyo'da yapılan ICS Yıllık Genel Kurul Toplantısı'nda seçilişinden beri bu toplantı ICS Başkanı olarak Esben Poulsson'un katılacağı ilk ICS Yıllık Genel Kurul Toplantısı olacaktır.

ics-2017-yillik-raporu.jpg

VİRA HABER MERKEZİ | ViraHaber.com

Bu haber toplam 2969 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.