1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. IDEF'e beş gün kaldı
IDEF'e beş gün kaldı

IDEF'e beş gün kaldı

IDEF'11- 10'uncu Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı, 10-13 Mayıs günleri arasında, İstanbul'da Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılacak.

A+A-

Fuar, Milli Savunma Bakanlığı'nın himaye ve desteğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın yönetim ve sorumluluğunda, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş'nin organizasyonunda düzenleniyor.
TÜYAP'tan konuyla ilgili yapılan açıklamada, hızla değişen siyasi ortam, ekonomik ve sosyal belirsizlikler, yeni ortaya çıkan silahlı çatışmalar, süregelen terör tehdidi ve teröristlerin en ileri teknolojide üretilen silahlara erişme imkanları, güvenlik ve savunma konularının önemini artırdığına dikkat çekildi. Bu gelişmelere bağlı olarak ülkelerin güvenliğinin sağlanabilmesi ve ulusal çıkarlarının korunabilmesi için ülke silahlı kuvvetlerinin yüksek teknolojiye sahip savunma sistemlerine ihtiyaç duyduğu ve dünya barışının korunması için ülkelerin işbirliğinin önem kazandığı belirtildi. 
Bu işbirliğinin önemli bir işareti olarak, IDEF-2011 10'uncu Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nın, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün himayelerinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın sorumluluğunda, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş'nin organizasyonunda, 10-13 Mayıs günleri arasında yapılacağı kaydedildi. 
Açıklamaya göre, fuarda, savunma sanayi sektöründe söz sahibi olan, Türkiye dahil 44 ülkeden 575 yerli ve yabancı firma bir araya gelecek. Ayrıca 65 ülkeden 31'i bakan olmak üzere 350'nin üzerinde yabancı delegasyon üyesi resmi davetli olarak fuarı ziyaret edecek. 
Açıklamada, IDEF-2011 Fuarı'nda, ''dost ve müttefik ülkelerin savunma bakanlarının yanı sıra, genelkurmay başkanları, üst düzey sivil ve askeri otoriteleri, tedarik ve savunma teçhizatı alanında karar verici makamların karşılıklı görüş alışverişinde bulunabilecekleri, yerli ve yabancı sanayi kuruluşlarının, yapacakları görüşmelerle önemli ticari bağlantılar kurabilecekleri'' belirtildi. 


Türk Hava Kuvvetleri'nin 100.yıl etkinlikleri
Bu yıl 100. kuruluş yıldönümünü kutlayan Türk Hava Kuvvetleri'nin, fuarda ''100'üncü Yıl Etkinlikleri'' yapacağı ve bunun IDEF-2011'e ayrı bir heyecan ve renk katacağı kaydedildi. 
Ayrıca, özgün tasarımla Türk tersanelerinde inşa edilen su üstü harp gemileri, Büyükçekmece Koyu'nda sergilenecek.
IDEF-2011, 10'uncu Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı için Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün ev sahipliğinde Fuar Açılış Resepsiyonu ve TSK Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü Hayrettin Uzun'un ev sahipliğinde ''Hoş Geldiniz Resepsiyonu'' verilecek.
Fuar duyurusuna göre, fuar sadece konunun profesyonellerine açık olacak ve giriş için davetiye verilmesi zorunlu olacak. Askeri okul öğrencileri dışında 18 yaşından küçüklerin fuara girmesi yasak. 

A.A

Bu haber toplam 1111 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.