1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "İDO ihalesi bize yaradı"
"İDO ihalesi bize yaradı"

"İDO ihalesi bize yaradı"

İstanbul Deniz Otobüsü İşletmesi’nin (İDO) özelleştirme ihalesini, 861 milyon dolarlık teklifle kazanan Tepe-Akfen-Souter-Sera Ortak Girişim Grubu’nun ilk açıklamaları İzmir üzerine oldu.

A+A-

İstanbul Deniz Otobüsü İşletmesi’nin (İDO) özelleştirme ihalesini, 861 milyon dolarlık teklifle kazanan Tepe-Akfen-Souter-Sera Ortak Girişim Grubu’nun ilk açıklamaları İzmir üzerine oldu.

Grup yöneticileri, yeni güzergahlar planladıklarını, ilk hedeflerinin ise İzmir olduğunu kaydetti. Buna göre, İstanbul Beşiktaş’tan feribota binen yolcular, kurulacak otobüs hattının da yardımıyla yaklaşık 5 saat içinde İzmir’e gelebilecek.

Akfen CEO’su Süha Güçsav, girişim grubu ortaklarından Souter’ın, Londra’nın simgesi iki katlı kırmızı otobüslerin de sahibi olduğunu vurguladı, feribotla otobüsü birleştirerek yeni bir lojistik hat kurabileceklerini belirtti, “Böylelikle Beşiktaş‘tan binen bir yolcu, deniz otobüsüyle Bandırma’ya kadar gidip, oradan otobüsle İzmir’e 5 saatte geçebilir. İzinlere bağlı olduğu için bunları şimdiden söylemek zor. Beşiktaş’tan Yalova’ya olacak bir hattın önemli bir trafiği kaldıracağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Geza Delogh, “Böyle bir hattın tüm Ege’ye fayda olur” dedi, şu yorumu yaptı: “Taşımacılığın önemli bir ayağı... Daha önce özel bir otobüs şirketiyle ortaklaşa denenmişti. Ancak bu yeni geliştirilecek formülün çok daha iyi ve kullanışlı olacağını düşünüyorum. Hayata geçirilirse Çanakkale’den Muğla ve ilçelerine kadar karayolu ulaşımı kolaylaşacak.”

Yeni güzergah nasıl olacak?
Şehirlerarası otobüsler, genellikle Yalova’dan sonra feribotla Gebze Eskihisar’a geçip İstanbul’a böyle gidiyor. Ancak İstanbul’a girdikten sonra yoğun tarfik nedeniyle çoğu zaman 8.5 saat olan yolculuk, 9.5-10 saati bulabiliyor. İDO’nun formülüne göre; Beşiktaş’tan feribota binen yolcu, 1 saat 45 dakikada Bandırma’ya varacak. Oradan otobüsle İzmir’e, 272 kilometrelik mesafeyi, 3.5 saatte alacak.

ido.20110411104824.jpg

Milliyet
 

Bu haber toplam 982 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.