1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İki denizi bağlayan kanal: Korint
İki denizi bağlayan kanal: Korint

İki denizi bağlayan kanal: Korint

Yaklaşık 6.5 kilometre uzunluğunda olan Korint Kanalı, Ege ve İyon Denizi’ni birbirine bağlarken, denizcilerin 700 kilometrelik bir mesafeden tasarruf etmelerini sağlıyor.

A+A-

Yaklaşık 6.5 kilometre uzunluğunda olan Korint Kanalı, Ege ve İyon Denizi’ni birbirine bağlarken, denizcilerin 700 kilometrelik bir mesafeden tasarruf etmelerini sağlıyor. Maceraperestlerin ilgi odağı olan kanal, bungee jumping ve akrobatik motorsiklet gösterilerine de ev sahipliği yapıyor.


Günde 30, yılda yaklaşık 11 bin gemiye ev sahipliği yapan Korint Kanalı, dünyadaki diğer kanallara göre oldukça küçük. 6.5 kilometre uzunluğundaki kanal, 8 metre derinliğe sahip ve genişliği ise sadece 21 metre. Gemilerin 700 kilometre uzunlukta ve tehlikeli olan ciddi bir mesafeyi yol almasını gerektirmeyen kanal ayrıca, güneydeki zor tepelere çıkılmasına da ihtiyaç bırakmıyor. Mora Yarımadası’nın anakaraya bağlanması fikri ilk olarak 15. yüzyılda Venedikliler tarafından hayata geçirilmek üzere planlanmış ancak günün şartları buna müsaade etmemiştir.


1881 yılında temeli atılan ve 1893 yılında zaman şartlarına göre yapımı tamamlanan Korint Kanalı, bugün daha çok turistik gemilere ev sahipliği yapıyor ve ziyaretçilerine muhteşem sarp kayalıkların, suyun maviliğinin ve boğazın kült souvlakisinin tadını çıkarma imkanı sunuyor. Korint, dünya savaşlarından ciddi yaralar almakla birlikte, tarihinde deprem gibi çeşitli doğal afetlere de göğüs germiş bir kanal olarak varlığını sürdürüyor.’Maceracılar Kanalı’ olarak da anılan ve bungee jumping, akrobatik motorsiklet gibi gösterilere ev sahipliği yapan kanal, her yıl binlerce maceraseverin buluşma noktası oluyor.

 

 

 

virahaber.com

 

Bu haber toplam 1594 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.