1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. İki yelkenli gemi İstanbul'da
İki yelkenli gemi İstanbul'da

İki yelkenli gemi İstanbul'da

İspanyol Deniz Kuvvetleri'nin tek eğitim gemisi olan Juan Sebastian De Elcano İstanbul'da. Gemiler iki gün boyunca halkın ziyaretine açık olacak.

A+A-

İspanyol Deniz Kuvvetleri'nin tek eğitim gemisi olan Juan Sebastian De Elcano İstanbul'da. Gemiler iki gün boyunca halkın ziyaretine açık olacak.
Üzerinde topları bulunan ve adeta bir saldırıya karşı hazırlıklı görüntüsü veren bu eski yük gemisi maket değil tamamen gerçek.

İspanyolların 17.Yüzyıl kalyonlarının bir kopyası olan gemi, Atlas Okyanusu’ndan İspanya ile Amerika arasında, Pasifik Okyanusu’ndan ise Amerika’nın batı kıyıları ile Filipinler arasında yapılan ticari taşımacılıkta kullanılan yük gemilerinin bir kopyası.

İstanbul'u ziyaret eden "Endülüs Kalyonu İspanyol Yelkenli gemisinin uzunluğu 51 metre ve yedi yelkeni tutmak üzere dört direği bulunuyor. Geminin gövdesi su geçirmemesi için cam elyafla kaplanmış. Güvenlik açısından ise, ileri düzeyde bir telekomünikasyon teknolojisine sahip.
Yine İspanya'nın "Büyükelçiliği Statüsü"nü taşıyan Deniz Kuvvetleri'nin tek eğitim gemisi olan Juan Sebastian de Elcano adlı okul eğitim gemisi de İstanbul'a geldi.

1927'de inşa edilen "Juan Sebastian Elcano Eğitim Gemisi'nde İspanyol Donanması'nın subaylarına uygulamalı eğitim veriliyor.
Elcano Gemisi'de, dört direkli olup, modern bir yelkenli gemicilik teknolojisine ve temel olarak limanlara giriş çıkışta kullanılan yedek bir motora sahip olan bir çektiri-gulet.

El Cano Gemisi aynı zamanda yüzen bir büyükelçilik. Dış ülkelerdeki ve limanlardaki varlığı, İspanya’nın dış politikasının desteklenmesine önemli bir katkı sağlıyor. Taşıdığı bayrakla iyi bir imaj yaymanın yanı sıra, ülke dışında yaşayan pek çok İspanyol vatandaşının, bu yüzen İspanyol toprağına basmasına olanak sağlıyor. ?Endülüs Kalyonu İspanyol yelkenli yük gemisi ile İspanyol denizcilerinin eğitim gemisi, 23 ve 24 Ocak tarihlerinde İstanbul Karaköy İskelesi’nde halkın ziyaretine açık tutuluyor.

23 Ocak 2011: 10:30 – 12:30 arası ve 15:00 – 17:00 arası

24 Ocak 2011: 10:30 – 12:30 arası ve 15:00 – 17:00 arası

25 Ocak 2011: 10:30 – 12:30 arası ve 15:00 – 17:00 arası

TGRThaber

Bu haber toplam 1078 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.