1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yolcu iskelesine 2 Milyon ödenek
Yolcu iskelesine 2 Milyon ödenek

Yolcu iskelesine 2 Milyon ödenek

Amasra Limanı Yolcu İskelesi ve Küçük Tekne Yanaşma Yeri inşaatı yapım işinin 2011 yılı yatırım programına alındığı ve başlangıç ödeneği olarak da 2 milyon lira ödenek ayrıldığı açıklandı.

A+A-

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Avukat Yılmaz Tunç, Amasra Limanı Yolcu İskelesi ve Küçük Tekne Yanaşma Yeri inşaatı yapım işinin 2011 yılı yatırım programına alındığını ve başlangıç ödeneği olarak da 2 milyon lira ödenek ayrıldığını açıkladı.

Bartın'ın Amasra ilçesi Amasra Limanı Yolcu İskelesi inşaatı için 2 milyon lira ödenek ayrıldı. 2010 yılı içerisinde proje çalışmaları ve fizibilite etüd çalışmalarının tamamlandığını belirten AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, imar planlarının da Bayındırlık Bakanlığınca onaylandığını söyledi. Amasra Yolcu iskelesi ve küçük tekne yanaşma yeri inşaatının ihalesi için Ulaştırma Bakanlığı DLH Genel Müdürlüğünce gerekli hazırlıkların tamamlandığını ve yakında ihaleye çıkılacağını belirten Milletvekili Tunç, "Yatırım programında 2013 yılında bitiminin öngörüldüğü projenin tutarı 10 milyon liradır. Batı Karadeniz kıyı koridorunun Şile-Sinop arasında uzanan yaklaşık 500 kilometre uzunluğundaki bölümünde kıyı ve doğa turizminin geliştirilmesi ve balıkçılara hizmet veren liman ve barınakların kapasitelerinin artırılması, gemi ve teknelere verilen hizmetlerin iyileştirilmesi kapsamında Ulaştırma Bakanlığı tarafından planlanan Amasra Yolcu İskelesi ve Küçük Tekne Yanaşma yerinin yapılması ile birlikte Amasra ve Bartın'a yerli ve yabancı turistlerin deniz yolu ile de gelebilecek. Projenin bölge turizmine önemli katkı sağlayacak. Amasra Yolcu iskelesi Amasra limanında mevcut dalgakırana paralel olarak 9 metre derinlikte beton bloklu rıhtım yöntemiyle gerçekleştirilecek. Rıhtımın toplam uzunluğu 240 metre olacak. Mevcut dalgakıran yapısı ile arasında dolgu ile oluşturulacak geri saha 30 metre genişlikte olacak. Küçük tekne yanaşma yeri de Amasra Limanı içerisinde bulunan mevcut rıhtımdan denize doğru uzanan 120 metre yüzer iskele ile bu iskeleye dik uzanan iki adet 60 metre yüzer iskeleden oluşacak" dedi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, "Amasra Yolcu İskelesinin proje çalışmalarının tamamlanarak, 2011 yılı yatırım programına yapım işinin alınmasını sağlayan başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım ve DLH Genel Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi.

Birincikuvvet

Bu haber toplam 745 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.