1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İkinci çığ felaketinde 33 kişi hayatını kaybetti, 53 kişi yaralandı
İkinci çığ felaketinde 33 kişi hayatını kaybetti, 53 kişi  yaralandı

İkinci çığ felaketinde 33 kişi hayatını kaybetti, 53 kişi yaralandı

Van-Bahçearay'da dün meydana gelen çığ düşmesinin ardından bölgeye sevk edilen arama kurtarma ekibinin üzerine ikinci bir çığ düştü. AFAD 33 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

A+A-

Van-Bahçesaray kara yolunun 33'üncü kilometresinde dün meydana gelen ve 15 kişinin etkilendiği çığ düşmesinin ardından bölgeye sevk edilen arama kurtarma ekibi kaybolan iki kişiyi aradığı esnada ikinci bir çığ düşmesiyle çığın altında kaldı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Van'ın Bahçesaray ilçesinde çığ altında kalan 30 kişiye ulaşıldığını, diğerlerinin kurtarılması için de çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Çığın altında kalan arama kurtarma ekiplerinin 8'i sağ, 5'i ölü olmak üzere 13 kişiyi çığ altından çıkardığına değinilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Kayıp olan 2 vatandaşın arama kurtarma çalışmalarına bölgedeki olumsuz hava koşulları nedeniyle saat 01.00 sularında ara verildi. Arama kurtarma çalışmaları uzman personelin görüşü alınarak bugün saat 07.00 sıralarında tekrar başladı. Devam eden arama kurtarma çalışmaları sırasında bölgede tekrar bir çığ düşmesi olayı yaşandı. Bu olayda şu ana kadar 30 kişiye ulaşılırken, çığ altında olanlar için arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Olayın ardından bölgeye Van, Hakkari, Şırnak, Bitlis, Siirt, Erzurum ve Ankara illerinden JAK dahil arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Arama kurtarma faaliyetlerini koordine ettiği sırada çığ altında kalan Van AFAD İl Müdürünün yerine Muş İl AFAD Müdürü bölgeye gönderildi. Diğer iller teyakkuza geçirilip arama kurtarma çalışmaları için hazır bekletiliyor. Ayrıca Ankara'dan yürütülen çalışmaları sevk etmek için AFAD Müdahale Daire Başkanı da bölgeye sevk edildi."

AFAD: 33 kişi hayatını kaybetti

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)’dan yapılan açıklamada, “Van’ın Bahçesaray ve Çatak ilçeleri arasında 24 saat içinde ikinci kez çığ düştü. Dün çığ altında kalan vatandaşlarımızı kurtarmak için çalışan ekiplerin üzerine bugün saat 12.02’de ikinci bir çığ düştüğü bilgisi alındı. Alınan bilgilere göre olayda aralarında şehit olan güvenlik görevlilerimizin de bulunduğu toplam 33 kişi hayatını kaybetti, 53 kişi ise yaralandı.

Van Valisi Bilmez "Çığ altında kalanlar için net sayı veremeyiz" 

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, yaptığı açıklamada, "İkinci çığda 8'i jandarma, 3'ü güvenlik korucusu, 3'ü itfaiye eri, 9'u sivil vatandaşımız maalesef yaşamını yitirdi." dedi.

Vali Bilmez, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü, çığ altında kalanlara ilişkin şu an için net sayının verilemediğini söyledi.

Vira Haber

Bu haber toplam 6340 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.