1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İkinci kez köpek balığı saldırısına uğradı
İkinci kez köpek balığı saldırısına uğradı

İkinci kez köpek balığı saldırısına uğradı

Avustralya'da Greg Pickering adlı dalgıç Poison Creek bölgesinde tek başına dalış yaptığı sırada büyük beyaz cinsi olduğu sanılan köpekbalığının saldırısına uğrayarak yaralandı.

A+A-

Avustralya’nın Esperance kentinde köpekbalığı saldırısına uğrayan bir kişi yaralandı. Yetkililer, 55 yaşındaki Greg Pickering adlı dalgıçın Poison Creek bölgesinde tek başına dalış yaptığı sırada büyük beyaz cinsi olduğu sanılan köpekbalığının saldırısına uğrayarak yaralandığını bildirdi.

Saldırı sırasında başından ve yüzünden yaralanan Pickering’e Esperance kentindeki bir hastanede yapılan ilk müdahalesinin ardından uçakla Batı Avustralya eyaletinin başkenti Perth’deki Royal Perth Hastanesi’ne sevk edildiği belirtildi. Royal Perth Hastanesi Sözcüsü Matt Avery, hastanede ameliyata alınan Pickering’in durumunun ciddiyetini koruduğunu söyledi.
Olayın ardından Eyalet Balıkçılık Teşkilatı’nın, dalgıça saldıran köpekbalığını bularak yok etmek amacıyla Poison Creek bölgesinde çalışma başlattığı bildirildi.

9 yıl içinde ikinci saldırı

Saldırıdan yaralı kurtulan Pickering, 2004′te de Perth’in kuzeyindeki Cervantes kasabasında zıpkınla balık avladığı sırada bir köpek balığı saldırısına uğramıştı. Köpek balığı tarafından ayağında ısırılan tecrübeli dalgıç, hastane yatağından Ten News programına yaptığı açıklamada, bu olayın kendisini dalgıçlıktan alıkoyamayacağını belirterek, “34 yıl içinde sadece bir olay oldu. Bunun bir daha olması çok düşük bir olasılık” demişti.

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1092 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.