1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İngiliz donanmasından Rusya'ya karşı Baltık hamlesi
İngiliz donanmasından Rusya'ya karşı Baltık hamlesi

İngiliz donanmasından Rusya'ya karşı Baltık hamlesi

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, “Baltık denizine odaklanacağız” dedi.

A+A-

Rus saldırganlığına set çekme çabasına ek olarak İngiltere, Baltık Denizine beş askeri gemi daha gönderiyor. İngiliz donanmasının Baltık hamlesinin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yürütüğü saldırgan politikaya cevaben gerçekleştirildiği ifade ediliyor. Konuyla ilgili İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, Londra’nın 2010 yılından beri ilk kez NATO’nun daimi deniz kuvvetlerine katkıda bulunduğunu vurguladı.

'Karşılık vermeye hazırız'

Michael Fallon yaptığı açıklamada, “NATO’nun artan varlığı,düşmanlarımıza herhangi bir tehdide karşılık vermeye ve müttefiklerimizi korumaya hazır olduğumuzu açık olarak gösteriyor. 2016 yılında Baltık Bölgesine odaklanacağız” şeklinde konuştu.

Askeri hareketlilik Soğuk Savaş döneminden daha fazla

Daha önce 22 Ekim'de ABD Deniz Kuvvetleri komutanı Amiral John Richardson, Rus donanmasının aktifleşmesi ve diğer tehditlere karşı NATO’nun donanma stratejisinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söylemişti. Ayrıca NATO Deniz Kuvvetleri komutanlığı da Rus denizaltılarının Atlas Okyanus’taki hareketliliğinin, Soğuk Savaş zamanından bile daha yüksek bir seviyede olduğunu açıklamıştı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1467 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.