1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İngiltere'den Cebelitarık'a nükleer denizaltı
İngiltere'den Cebelitarık'a nükleer denizaltı

İngiltere'den Cebelitarık'a nükleer denizaltı

İngiltere'nin daha önce iki savaş gemisi gönderdiği İspanya ile sorunlu bölgesi Cebelitarık'a bir de nükleer denizaltı demirlediği ileri sürüldü.

A+A-

İngiltere'nin daha önce iki savaş gemisi gönderdiği İspanya ile sorunlu bölgesi Cebelitarık'a bir de nükleer denizaltı demirlediği ileri sürüldü.

Görgü tanıkları Cebelitarık sahillerinde bir İngiliz nükleer denizaltı gördüklerini söyledi. Cumartesi suyun yüzeyine çıkan denizaltının İspanya ile İngiltere arasında balıkçıların avlanamaması nedeniyle çıkan gerilimi artıracağı belirtildi.

Nükleer denizaltı Kraliyet Donanması'na ait davaş gemilerini bölgeye ulaşmasından birkaç gün sonra görüldü. Savunma Bakanlığı deniz altının Cebelitarık açıklarına demirlediği ile ilgili ne doğulama yaptı ne de yalanladı.

The Sun gazetesinin "içeriden" bir kaynağın "Denizaltı sadece bir sebepten dolayı yüzeye çıkar, fark edilmek için. Ancak isterlerse kendilerini gösterirler" şeklinde açıklamasına yer verdi.

İnternet sitesi shipspotting.com'un verdiği bilgiye göre ise nükleer denizaltı HMS Tireless sınıf bir denizaltı. Cebelitarık'taki yerel haberler ise HMS Tireless nükleer denizaltının geçen ay bölgeyi ziyaret ettiğini bildirdi. Eğer doğrulanırsa 2004'ten beri bölgeyi sorunlu bölgeye demirleyen ilk denizaltı olacak.

cebelitarık'ın işgalinin 300. yılı nedeniyle 2004'te HMS Tireless nükleer denizaltı bölgeye gitmiş, İspanyol göstericiler tarafından protesto edilmişti. Bu denizaltı 2000 yılında da nükleer sızıntı yaptığı gerekçesiyle İspanya ile İngiltere arasında tansiyonu yükseltmişti.

Madrid yönetimi Cebelitarık yakınlarında inşa edilen yapay resiflere itiraz ediyor. Cebelitarık yönetimi ise yapay resifin sadece bölgede aşırı avlanmayı engellemeyi amaçladığını savunuyor.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1974 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.