1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İran Gemisi Gazze Yolunda İlerliyor
İran Gemisi Gazze Yolunda İlerliyor

İran Gemisi Gazze Yolunda İlerliyor

İsrail'in, kanlı baskını sonucu Ortadoğu'da yükselen gerilim sıcaklığını korurken, İran'dan Gazze'ye yardım taşıyan bir geminin yola çıktığı açıklandı.

A+A-

İran devlet radyosu, yiyecek, inşaat malzemeleri ve oyuncak yüklü bir geminin önceki gün İran'dan Gazze'ye doğru demir aldığını ve bir başka yardım gemisinin de cuma günü yola çıkacağını duyurdu. Tahran yönetimi, 9 kişinin hayatını kaybettiği 'Mavi Marmara' baskınından sonra İsrail ablukası altındaki Gazze'ye yardım taşıyan gemilere İran Devrim Muhafızları'na ait koruma gemilerinin eşlik edeceğini açıklamıştı. Ancak dün, Devrim Muhafızları'nın başkan yardımcısı Hüseyin Salami böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi.

Tel Aviv, İran'ı Gazze'de seçimle yönetimin başına gelen Hamas'a silah sağlamakla suçlarken, Türkiye ve İsrail arasında tarihi bir krize yol açan gemi baskınının ardından İran'ın bu girişimi gözlemciler tarafından 'provokatif' olarak değerlendirildi. Filistin Milletini Savunma Derneği'nin bir yetkilisi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "(İsrail'in) Gazze ablukası bitene kadar İran gemilerle yardıma devam edecek." dedi. İran daha önce Gazze'ye Mısır yoluyla yardım göndermişti. Yardım taşıyan gemilerin aynı güzergahı izleyip izlemeyeceği bilinmiyor. 2009'un Ocak ayında İran'dan yola çıkan bir yardım gemisi Gazze'ye 70 km kala İsrail kuvvetlerince durdurulmuş, gemi Mısır'a demirlemişti. Jerusalem Post gazetesinin İran devlet haber ajansına dayandırdığı habere göre Gazze'ye yardım organizasyonunda bulunan devlet yetkilisi Muhammet Ali Nuri, üçüncü bir yardım gemisinin İran'dan İstanbul'a geleceği ve buradan Gazze'ye doğru ilerleyeceğini ileri sürdü.

 

Haberciniz

Bu haber toplam 854 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.