1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İran ile Rusya arasında deniz seferleri başlıyor
İran ile Rusya arasında deniz seferleri başlıyor

İran ile Rusya arasında deniz seferleri başlıyor

‘Rusya Ulaştırma Haftası 2018’e katılan İran Ulaştırma ve Kentsel Gelişim Bakanı Muhammed Eslami, Rusya ile İran’ın Hazar'da turizmi geliştirmek amacıyla karşılıklı deniz seferlerine başlamayı planladıklarını söyledi.

A+A-

İki ülke arasındaki karşılıklı turist akışı ve bu yönde yapılan çalışmaların durumu hakkındaki sorularını yanıtlayan Eslami, "Eğer önceki yıllardan bu güne kadarki dönemleri karşılaştıracak olursak, İran ve Rusya arasında özellikle turizm akışında önemli bir artış olduğunu görürüz. Rusya Ulaştırma Bakanı Sayın Ditrih ile yaptığımız görüşmelerde, ortak deniz turizminin hizmete açılması projesini ele aldık. Bu proje kapsamında Rusya ile İran limanlarının potansiyelini kullanarak deniz yoluyla yolcu taşıyabileceğiz. Bunun için İran'da şimdilik iki limanı hazır hale getirdik, Rusya tarafı da bu adımımızı memnuniyetle karşıladı" dedi.

'HAZAR DENİZİ'NDE KARŞILIKLI SEFERLERİN BAŞLAMASI İKİ ÜLKE ARASINDAKİ TURİST AKIŞINI ARTTIRACAKTIR'

Hazar'daki deniz turizmini geliştirme planlarına dikkat çeken İran Ulaştırma ve Kentsel Gelişim Bakanı, "Hazar Denizi'nde yolcu gemileriyle karşılıklı seferlerin başlatılması bir çok yönden turizmin gelişmesine yardımcı olacağı gibi, ülkelerimiz arasındaki genel turist akışını da arttıracaktır" ifadelerini kullandı.

'TAHRAN İLE SOÇİ ARASINDA DA SEFERLERİN BAŞLAMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR'

İki ülke arasındaki uçak seferlerinin arttırılması çalışmalarına da değinen Eslami, "Evet, Tahran ve Moskova arasındaki tarifeli seferlerde önemli bir artış oldu. Fakat, bu yeterli değil. Tahran-Soçi arasında da tarifeli seferlerin başlaması için çalışmalar sürüyor. Bu çalışma özellikle İranlı tur operatörleri tarafından aktif bir şekilde yürütülüyor. Genel olarak, iki ülke arasındaki hava seferleri artıyor ve daha güvenilir hale geliyor" açıklamasında bulundu.

Vira Haber

Bu haber toplam 5980 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.