1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İsrail, Filistinli balıkçıları gözaltına aldı
İsrail, Filistinli balıkçıları gözaltına aldı

İsrail, Filistinli balıkçıları gözaltına aldı

İsrail deniz güçlerinin, Gazze Şeridi açıklarında avlanan 5 Filistinli balıkçıyı gözaltına aldığı bildirildi.

A+A-

Gazze'deki Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayaş, yaptığı açıklamada,İsrail deniz güçlerinin, 9 millik avlanma sınırını aştığı gerekçesiyle Gazze açıklarında avlanan 5 Filistinli balıkçıyı gözaltına aldığını belirtti.

Filistinli balıkçıların İsrail'in güneyindeki Aşdod askeri limanına götürüldüğünü aktaran Ayaş, balıkçılara ait iki tekneye de el konulduğunu kaydetti.

Ayaş, mayıs ayının başından bu yana Gazzeli 60 balıkçının İsrail güçleri tarafından gözaltına alındığını ve daha sonra salıverildiğini ifade etti.

Olayla ilgili İsrailli yetkililerden henüz açıklama yapılmadı.

İsrail yönetimi iki ay önce Gazze Şeridi sahilindeki 6 millik avlanma sınırını 9 mile yükseltmişti. Ancak dün, bu sınırın 5 Haziran'dan geçerli olmak üzere yeniden 6 mile çekildiği bildirilmişti.

İsrail'in 7 Temmuz 2014'te başlattığı saldırıların ardından 26 Ağustos 2014'te varılan ateşkes antlaşması uyarınca avlanma sınırı 6 mil olarak belirlenmişti.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ile İsrail arasında 1993'te imzalanan Oslo Antlaşması'na göre, Filistinlilerin herhangi bir İsrail müdahalesine maruz kalmadan Gazze Şeridi'nden 20 mil mesafe açıklığa kadar serbest hareket edebilme hakkına sahip olduğu belirtiliyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1913 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.