1. HABERLER

  2. BOĞAZLAR

  3. İstanbul Boğazı’nda Rus provokasyonu!
İstanbul Boğazı’nda Rus provokasyonu!

İstanbul Boğazı’nda Rus provokasyonu!

Rus savaş gemisindeki bir askerin İstanbul Boğazı'ndaki geçişi boyunca omzunda füze taşıdığı görüldü.

A+A-

NTV'nin haberine göre Rusya'ya ait bir savaş gemisinin İstanbul Boğazı'ndan geçişi sırısında bir askerin sırtında füze taşıdığı görüldü.

Rus savaş gemisi Caesar Kunikov'un İstanbul Boğazı'ndan geçişi sırasında gemideki bir asker karadan havaya atılan bir füzeyi boğaz geçisi boyunca omzunda atış pozisyonunda taşıdı.

SAM Tipi füze

Rus askerinin omuzunda görülen füze SAM (Surface to Air Missile - Karadan Havaya Füze) olarak adlandırılan Strela-2 tipi bir silah. Strela-2, NATO rapor ismi adıyla SA-7 Grail, GRAU-Index 9K32 bir IR güdümlü Rus yapımı silah.

Omuzdan atılarak, alçak irtifadaki uçak veya helikoptere atılarak kullanılıyor.Bu silah birçok Rus sistemin üstüne monte edilmiş durumda. Bu sınıfta ayrıca Igla-1(SA-16) ve Stinger bulunmaktadır.

Türkiye Rusya'nın bir SU-24 askeri uçağını sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle Suriye sınırında düşürmüş, uçakların pilotlarından birisi öldürülmüş birisi yapılan operasyonla kurtarılmıştı.

NATO gemileri İstanbul Boğazı'na demirledi

NATO gemileri İstanbul boğazına demirledi. F-334 NRP Francisco de Almeida, F-105 ESPS Blaz de Lezo ve FFG-338 HMCS Winnipeg'den oluşan NATO Deniz Grubu gemileri Sarayburnu açıklarında demirledi. Gemilerde nöbet tutan askerler dikkat çekti.







Fotoğraflar: Alper Boler ve Yörük Işık

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2251 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.