1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İsteklerini OTC Konferansına taşıyacaklar
İsteklerini OTC Konferansına taşıyacaklar

İsteklerini OTC Konferansına taşıyacaklar

Kıbrıslı Rum yetkililer Houston Teksas’ta başlayan Offshore Teknoloji Konferansı’nda (OTC) denizde petrol ve doğal gaz çıkarma önerilerini sunmak için ABD’ye gitti.

A+A-

Kıbrıslı Rum yetkililer Houston Teksas’ta başlayan Offshore Teknoloji Konferansı’nda (OTC) denizde petrol ve doğal gaz çıkarma önerilerini sunmak için ABD’ye gitti.

Offshore Teknoloji Konferansı (OTC), sondaj, araştırma, üretim ve çevrenin korunması alanlarında offshore kaynaklarının gelişimi için dünyanın en önde gelen etkinliği arasında yer alıyor. Houston’daki Reliant Merkezi’nde düzenlenen konferansta OTC’ye her yıl 65 bin kişi ve 110’ün üzerinde ülkeyi temsil eden şirket katılıyor.

OTC’de sanayi liderlerinin zamanın sorunlarını ve gelecekte izlenilecek yolların ele alınacak panel toplantıları yapılacak, sanayiye yönelik kahvaltılar ve konulu öğle yemekleriyle ilgili özel sunumlar, yaklaşık 300 teknik sunumlar yer alacak. OTC 2011, güncel büyük projeler, yönetimi, sağlık, güvenlik ve çevre gibi geniş kapsamlı konularda çözümler sunacak.

OTC ve ABD Ticaret Bakanlığı tarafından Kıbrıs’ın çalışma kahvaltısında, petrol ve gaz sanayi için oluşan ilgi alanlarında iş yapan uzman görüşler ortaya konacak. Bu etkinlik Rum hükümeti yetkilileri için ulusal petrol ve gaz politikalarını vurgulayacağı, petrol ve gaz sektöründe yatırım ve ticaret fırsatlarını tanıtacağı bir forum olacak. Buna ek olarak ABD sanayi yöneticileri Kıbrıs’ta iş yaparken şirketlere deneyimleri hakkında bilgi verecekler.

Bu doğrultuda bazı açıklamalarda bulunan Güney Kıbrıs Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanlığı Enerji Direktörü Solon Kassinis, konferansın global önemi olduğunu, doğalgaz konusunda, 'Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde' var olan olasılıklarla ilgili konuşacağını, yasal ve ekonomik gerçekleri, bölgede var olan bütün teknik ve jeolojik beklentileri anlatacaklarını söyledi.

Kassinis, “Komşu ülke İsrail’de büyük doğalgaz rezervlerinin bulunması birçok ülkenin, özellikle petrol şirketlerinin çok ilgisini çekmiştir. ATP, Chevron, Exxon Mobil ve Noble’la biz de görüşmeler ayarladık.” şeklinde konuştu.

EAC Genel Müdürü Stelios Stilyanu da sunumunun enerji terminali, LNG tesisi üzerinde yoğunlaşacağını, Rum hükümetinin kararına göre henüz belirlenmeyen bir stratejik ortakla, Kıbrıs’a transfer edilmesi, depolanması ve ülkenin güney kıyısındaki Vasiliko’da bulunan terminalde sıvılaştırılacak doğalgaz için ortak bir girişim yapılacağını anlatacağını ifade etti.

Stilyanu, “Plana göre depolama tesisi 180 bin metreküp kapasiteli olacak. Tankerlerin yanaşması için bir liman yapılacak. Doğalgazı sıvılaştırmak için gerekli özel bir gerekiyor. Maliyetin 600 milyon Avro olacağı tahmin ediliyor."açıklamalarına yer verdi.

ulasimonline.com

Bu haber toplam 853 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.