1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "İstiyorum ki darbe olmasın"
"İstiyorum ki darbe olmasın"

"İstiyorum ki darbe olmasın"

Prof. Dr. Teoman Özalp, Türk Loydu 52. Genel Kurulu’nda yaşananları ‘darbe’ olarak değerlendirdi.

A+A-

Prof. Dr. Teoman Özalp, Türk Loydu 52. Genel Kurulu’nda yaşananları ‘darbe’ olarak değerlendirdi.

Türk Loydu 52. Genel Kurulu’ndan önce Türk Loydu’nun klasladığı ilk gemi olan Camialtı Römorkörü’nün müesseseye yeniden kazandırılması için bir tören yapıldığını hatırlatan Prof. Dr. Teoman Özalp, burada yaptığı konuşmadan sonra bir daha konuşmama kararı aldığını söyledi. Genel kuruldaki konuşmalardan sonra kararımı verip, oyumu kullanacaktım” diyen Özalp, yaşananlardan sonra bir şeyler söyleme gereği duyduğunu dile getirdi. Türk Loydu kurulmadan önce loydun yapacağı işlerin GMO tarafından yapıldığını ifade eden Özalp, Türk Loydu’nun daima güvenilir bir kuruluş olmasını hedeflediklerini söyleyerek, “Loydun kamuya mı yoksa özel sektöre mi ait olması üzerine tartışmalar yaptık. Loydun bir devlet kuruluşu gibi devletten yardım görmesini ve özel sektör gibi çalışmasını istiyorduk” şeklinde konuştu.

"İstiyorum ki darbe olmasın"

Türk Loydu’nun kuruluşundan sonra güvenir ve istikrarlı bir çalışma içinde olduğunu dile getiren Özalp, “Tecrübeli arkadaşlar işlerini yapıyorlardı ve zamanı geldiğinde genç arkadaşlara işleri devrediyorlardı. Bu bir darbe değil, bir geçiş dönemiydi ve bugüne kadar da böyle geldi. GMO’da yıllarca çalıştım, Türk Loydu’nda daimi komite üyeliği yaptım, 17 yıl yönetim kurulu başkanlığı yaptım ama böyle bir şeyle karşılaşmadım. Yani darbe yapmadık. Şimdi de istiyorum ki darbe olmasın” dedi.
Türk Loydu’nun GMO tarafından kurduğunu hatırlatan Teoman Özalp, sözlerine şöyle devam etti:
GMO olmasaydı Türk Loydu kurulamazdı. Ancak GMO burada isteğimi yapabilirim gibi bir düşünceye girerse, hem teknik güvenirlik hem de birlikte çalışma imkanı ortadan kalkar. Yaşananlardan büyük üzüntü duyuyorum. Buna bir anlaşma formülü bulmak lazım. Nereye, nasıl oy vereceğimizi henüz tespit etmiş değiliz. Her kafadan bir ses çıkıyor. Haklı olarak konuşan arkadaşlarımız var. Hepsine hak veriyorum ama yine de kararsızım. Sizlere yardımcı olamadığım için üzgünüm. Bizler geçiciyiz. Belki bir sonraki genel kurulda konuşamayacağım”

"Böyle bir seçimden de hoşlanmıyorum"

Bugüne kadar Türk Loydu’nun 40 genel kuruluna katıldığını belirten Özalp, bugüne kadar böyle bir olayla karşılaşmadığın söyledi. Olayın mahkemeye intikal ettiğini aktaran Özalp, usulleri tam olarak bilmediği için öneride bulunamadığını vurguladı. Özalap, “Kalabalık bir gurubuz. Kalabalık bir grupta herkes fikir beyan ederse çözüm bulmakta zor olur. Böyle bir seçimden de hoşlanmıyorum” diyerek sözlerine son verdi.

1.20110505114042.jpg

2.20110505114049.jpg

3.20110505114057.jpg

4.20110505114104.jpg

Virahaber/Özel
 

Bu haber toplam 1254 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.