1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. "İzmir-Tahran seferleri başlamalı"
"İzmir-Tahran seferleri  başlamalı"

"İzmir-Tahran seferleri başlamalı"

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ''İzmir-Tahran seferleri yakın zamanda başlamalı'' görüşünü bildirdi.

A+A-

İZTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Demirtaş'ın merkezi Tahran'da bulunan MOJ Haber Ajansı muhabirleri Ali Dadashi ve Rıza Khalil Najad'i kabul ettiği, ziyarette Tebriz Ticaret Sanayi ve Madenler Odası Türkiye-İran Ticaret Konseyi Üyesi İsmail Farmani'nin de katıldığı belirtildi. Demirtaş'ın, İzmir'in liman kenti olması nedeniyle her zaman ticaretin merkezinde olduğunu, kentin ithalat ve ihracattaki toplam payının Türkiye'nin beşte biri düzeyinde bulunduğunu söylediği kaydedildi. 18 organize sanayi, 2 serbest bölgesi, limanı, altyapısı, coğrafi konumuyla İzmir'in geniş yatırım imkanlarına sahip olduğunu belirten Demirtaş, kentin aynı zamanda tarihi ve doğal zenginlikleriyle bir turizm cenneti olduğunu ifade etti.

Demirtaş, İzmir'e daha fazla İranlı turist gelmesini istediklerini belirterek, şu görüşleri bildirdi: ''İranlı dostlarımız Türkiye'de mal sahibi olamamaktan yakınıyorlar. Karşılık ilkesiyle bunun değiştirilmesi, iki ülke vatandaşlarının da karşılıklı olarak mülk edinebilmesini sağlanmalı. Bulunduğumuz coğrafyanın en güçlü ülkelerinden biri olan İran ile ülkemizin arasındaki yaklaşık 5,5 milyar dolarlık ticaret hacmi çok düşük. Ticaretin karşılıklı olarak gelişmesi gerekiyor. Bunun için iş adamlarımızın fuarlara katılması gerekli. İzmir-Tahran seferleri yakın zamanda başlamalı. Bunun İzmir ile İran arasındaki turizm ve ticaretin gelişimine katkısı olacaktır.''

Bu haber toplam 1327 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.