1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Japonya’dan Aegis Ashore'a onay
Japonya’dan Aegis Ashore'a onay

Japonya’dan Aegis Ashore'a onay

Japonya hükümeti onay verdiği plan çerçevesinde Japonya'ya, ülke topraklarının tamamını koruyacak ve 2023 yılında işletilebilecek iki Aegis Ashore sistemi konuşlandırılacak.

A+A-

Japonya hükümeti, Kuzey Kore'nin nükleer ve füze programına karşı ABD'nin geliştirdiği Aegis füze savunma sistemini satın alma planını onayladı.

Kyodo ajansının haberine göre, hükümetin onay verdiği plan çerçevesinde Japonya'ya, ülke topraklarının tamamını koruyacak ve 2023 yılında işletilebilecek iki Aegis Ashore sistemi konuşlandırılacak.

Savunma Bakanlığı yetkilileri, her bir sistemin en az 888 milyon dolara mal olabileceğini belirtiyor.

Japon kabinesinden yapılan açıklamada, "Kuzey Kore'nin nükleer ve füze programı, Japonya'nın ulusal güvenliğine daha büyük ve muhtemel bir tehdit haline geldi. Japonya'yı mütemadiyen ve sürdürülebilir biçimde korumak için balistik füze savunma kabiliyetimizi etkili şekilde geliştirmemiz gerekiyor." ifadesi kullanıldı.

Japonya halihazırda Patriot bataryaları ve Aegis donanımlı destroyerleri kapsayan iki adımlı füze savunma sistemine sahip.

Aegis Ashore'un, savaş gemileri, radar, bilgisayar ve füzeler için geliştirilen Aegis muharip sisteminin kara üslü versiyonu olduğu ifade ediliyor.

Japonya Savunma Bakanlığının yine ABD'ye ait Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunma Sistemini (THAAD) incelediği ancak düşük maliyeti ve diğer faktörler nedeniyle Aegis Ashore'u tercih ettiği belirtildi.

Bazı kaynaklar, Aegis Ashore sistemlerinin konuşlandırılması için aday bölgelerin Akita ve Yamaguçi illeri olduğunu kaydetti.

ABD'nin Güney Kore'ye THAAD'ı konuşlandırması, bunu güvenlik tehdidi olarak gören Çin'in protestosuna neden olmuştu. Pekin yönetimi, füze savunma sisteminin bölgede güvenlik endişelerini artıracağını ve casusluk faaliyetleri için kullanılabileceğini savunuyor.

Kara üslü Aegis sistemleri daha önce Romanya ve Polonya'ya kurulmuştu. Japonya, bu sisteme ev sahipliği yapacak üçüncü ülke olacak.

Vira Haber

Bu haber toplam 3935 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.