1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. Kabotaj Bayramı Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı
Kabotaj Bayramı Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Kabotaj Bayramı Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 97nci yıldönümü Atatürk anıt alanında düzenlenen çeşitli tören ve etkinliklerle kutlandı.

A+A-

İskenderun Bölge Liman Başkanı Erdoğan Bayram ile İMEAK DTO İskenderun Şubesi Meclis Başkanı Suphi Şaşati tarafından Ata’nın manevi huzuruna saygı çelengi sunuldu. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam edilen törende konuşan İskenderun Bölge Liman Başkanı Erdoğan Bayram, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj hakkıyla Türkiye’nin büyük bir kazanım sağladığını belirterek “Kabotaj kanunu 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğü girmiştir. O tarihten buyana Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olarak kutlanmaktadır” dedi.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde protokol üyeleri gemi ile denize açıldı. İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Bölge Liman Başkanı Erdoğan Bayram, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanı Kıdemli Binbaşı Onur Emir, İMEAK DTO İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu ve Meclis Başkanı Suphi Şaşati tarafından şehitlerin anısına denize saygı çelengi bırakıldı. Bölgede bulunan sahil güvenlik botları, savaş gemisi ve sivil gemiler siren çalıp, görsel şov yaparak bu günü ölümsüzleştirdiler.

dto-1-temmuz-1.jpgdto-1-temmuz-3.jpgdto-1-temmuz-4.jpgdto-1-temmuz-5.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 611 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.