1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kadın Komandolar Karşılayacak
Kadın Komandolar Karşılayacak

Kadın Komandolar Karşılayacak

İsrail bölgede giden yardım gemisi'Meryem'i kadın komandolarla karşılayacak

A+A-

Mavi Marmara saldırısıyla büyük infiale yol açan İsrail, imajını kurtarmak için yeni bir yönteme başvuruyor. İsrail ordusu, kadın eylemcilerin bulunduğu Meryem adlı gemiye kadın komandolarla müdahale edecek

Yolcularının tamamı kadın eylemcilerden oluşan Meryem adlı yardım gemisi Lübnan’ın Trablus limanından Gazze’ye hareket etmeye hazırlanırken, Mavi Marmara katliamının yol açtığı küresel infialin tekrarından çekinen İsrail, çareyi kadın askerlerde buldu. ‘Meryem’e kadın komandolarla müdahale etme kararı alan İsrail donanmasının, bu amaçla Hayfa’daki komdando üssünde kadın askerleri yoğun bir eğitimden geçirdiği bildirildi. Dünyanın gözleri önünde cereyan edecek müdahalede yeni bir halkla ilişkiler faciasını önlemek isteyen İsrail’in, yaşları 18 ila 20 arasında değişen kadın komandoların, bu iş için uygun olacağını düşündüğü kaydedildi. Görgü tanıkları, üsteki kadın komandolara, sürat botlarının kullanılması, denizde acil durumlar için hazırlıklar ve büyük gemilere tırmanma eğitimi verildiğini belirttiler. Gazeteye konuşan İsrailli bir yetkili, kadın askerlerin, verilecek imaj bakımından isabetli bir tercih olduğunu belirterek, “Belki bu askerler, işi daha zarif bir şekilde halletmemize imkan verirler” dedi.

‘Vasiyetimi hazırladım’

Meryem adlı gemide Arap dünyasının ünlü pop starlarından Lübnan asıllı Hayfa Vehbi de (34) bulunacak. Hizbullah’ın giyim kuşamı nedeniyle izin vermediği öne sürülen Vehbi, bir Arap kanalına verdiği mülakatta, “Vasiyetimi hazırladım. Bu ciddi bir mesele” dedi. 

Geçiş İzni Vermedi

İsrailli askerlerden oluşan 100 kişilik bir heyeti taşıyan uçak, Ankara’nın hava sahasını kullanma izni vermemesi üzerine rotasını değiştirmek zorunda kaldı. Olayı, İsrail-Türkiye ilişkilerindeki bozulmanın yeni bir işareti olarak yorumlayan Yedioth Ahranoth gazetesi, kargo uçağında bulunan askeri personelin, Auschwitz’teki toplama kamplarını ve anıtları gezmek üzere Polonya’ya gitmekte olduğunu ancak Türkiye’nin itirazı nedeniyle başka bir rota izlemek zorunda kaldığını kaydetti. Gazete,  uçaktaki yolcuların durumdan haberdar edilmediğini, İsrail ordusunun da, yeni bir gerilime yo açmamak için olay hakkında resmi açıklama yapmadığını belirtti.

 

Star

Bu haber toplam 919 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.