1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kamerun’da petrol tankerine el konuldu
Kamerun’da petrol tankerine  el konuldu

Kamerun’da petrol tankerine el konuldu

Kamerun’da içinde Türk mürettebatında bulunduğu ‘Barents Sea’ isimli gemiye Kamerunlu milisler tarafından el konulduğu bildirilirken petrol tankerine fidye için el konulmuş olabileceği tahmin ediliyor.

A+A-

Kamerun'da aralarında Türklerin de bulunduğu 26 mürettebatı olan Singapur bayraklı ‘Barents Sea’ isimli gemi, Kamerunlu yerel milisler tarafından ele geçirildi.

Singapur merkezli Eastern Pacific Shipping şirketine ait ‘Barents Sea’ isimli petrol tankerine Kamerunlu milisler tarafından el konulduğu bildirildi.

Kamerun’un Limbe şehrindeki Limbe Petrol Rafinerisi İskelesi’nde gemiden transfer işlemleri gerçekleştirildiği sırada 248 metre uzunluğunda ve 43 metre genişliğindeki ‘Barents Sea’ isimli geminin hafif makineli tüfeklerle Kamerun askeri güçleri tarafından ele geçirildiği ifade edildi.

Eastern Pacific Shipping şirketinden yapılan açıklamada, uluslararası hukuka aykırı bir şekilde yapılan ihlalin fidye için yapıldığının düşünüldüğü kaydedildi.

Şirketin konuyla ilgili Kamerun Hükümeti’yle irtibata geçildiği, geminin ve personelin serbest bırakılması yönünde girişimlerin başlatıldığı belirtildi.

 ‘Barents Sea’ isimli gemide Hindistan, Ukrayna, Çin, Filipinler ve Türk mürettebattan oluşan 26 kişi bulunduğu açıklanırken el konulan gemideki mürettebatın sağlık durumlarının iyi olduğunun düşünüldüğü ifade edildi.

Vira Haber

Bu haber toplam 3281 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.