1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kar geliyor
Kar geliyor

Kar geliyor

Trakya'dan giriş yapan soğuk hava dalgası salı akşamı İstanbul'da etkisini hissettirecek.

A+A-

Kırklareli’nin Demirköy ilçesinde kar yağışı başladı.

Demirköy ilçesinde gece geç saatlerde başlayan kar yağışı sonrası ilçe merkezinde kar kalınlığı 2 santimetreye, Mahyatepe’de ise 5 santimetreye ulaştı.

Bölgede kar yağışı yaşamı olumsuz etkilemezken, Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri, Demirköy ilçesi ile Mahyatepe mevkisinde yollarda kontrollerini sürdürüyor.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Kırklareli’de bugün sağanak yağış, yarın ve Çarşamba günü ise karla karışık yağmur beklendiğini bildirdi. Kentte hava sıcaklığı eksi 4 dereceye kadar düşecek.

KAR SALI AKŞAMI İSTANBUL'DA
Çarşamba günü kuvvetli soğuk iç kesimlere ilerleyecek, sıcaklıklar bu hafta 6 ila 10 derece azalacak.İstanbul yarın 5 derece daha soğuk, sıcaklık 8 dereceye inecek, hava soğuk ve sağanak yağmurlu olacak.

Salı günü poyraz kuvvetli esecek, sıcaklık 6 derece iken 3 derece hissedilecek. Salı akşamı ve çarşamba günü İstanbul'da yağış karla karışık yağmura dönecek.

Ankara 2 gün daha yağmurlu, kar çarşamba günü yağacak. İzmir'de kuvvetli sağanak yağmur çarşamba kesilecek, aynı gün ayaz başlayacak. Salı İzmir'de yağmur ve rüzgarın en kuvvetli olacağı gün.Marmara Bölgesi yarın 5 derece daha soğuk. Sağanak yağmur şeklinde görülecek yağışlar Kırklareli'nde kara dönecek.

Salı günü Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale de kar yağışı alacak. Çarşamba günü en soğuk gün, kar yağışı Bilecik ve Sakarya'ya kadar ulaşacak.İç Anadolu'da sıcaklık yarın değişmeyecek, sağanak yağmur var. Ancak çarşamba gününe dikkat, kuvvetli soğuk hava ve yoğun kar yağışı geliyor.Ege'de yarın da lodos esecek, hava ılık ve yağmurlu. Salı günü olumsuz hava şartlarına dikkat, bölgenin tamamında yağış çok kuvvetli, kıyılarda karayel yönlü fırtına başlayacak. Kuzey Ege soğuyacak,Kütahya'da yoğun kar bekleniyor.Akdeniz ve Kuzey Kıbrıs'ta 3 gün sağanak yağmur var. Salı günü sahillerde lodos da kuvvetli esecek. Güneydoğu Anadolu bulutlu, çarşamba günü kuvvetli yağış geliyor.

Doğu Anadolu bulutlanacak, yağışlar 2 gün hafif, çarşamba ve perşembe günleri ise başta Palandökenolmak üzere bölgede yoğun kar bekleniyor.Karadeniz'de haftanın ilk 2 günü hava Bolu, Zonguldak veKarabük'te soğuyacak. Çarşamba günü ise Karadeniz'in tamamında kuvvetli soğuk ve kıyılardan uzak kentlerde yoğun kar bekleniyor

Bu haber toplam 799 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.