1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Karadeniz'de müthiş keşif: Osmanlı gemileri bulundu
Karadeniz'de müthiş keşif: Osmanlı gemileri bulundu

Karadeniz'de müthiş keşif: Osmanlı gemileri bulundu

Arkeologlar Karadeniz'de tarihi bir keşfe imza attı. Karadeniz'in dibinde Osmanlı İmparatorluğu ve Bizans İmparatorluğuna ait 40'tan fazla gemi bulunduğu bildirildi.

A+A-

Daily Mail’in haberine göre Karadeniz Sualtı Arkeolojisi Projesi ekibi, Karadeniz'in dibinde Osmanlı İmparatorluğu ve Bizans İmparatorluğu'na ait gemiler buldu. Ekip, 1.800 metre derinlikte denizin dibini taramak için uzaktan kumandalı cihazlar kullandı. Cihazlardan biri yüksek çözünürlükte 3D resimler yaptı, diğeri ise arazi hakkında bilgi topladı.

Karadeniz’in dibinde, Osmanlı İmparatorluğu ve Bizans İmparatorluğuna ait 40’tan fazla iyi durumda geminin tespit edilmesi hakkında konuşan ekibin başkanı Prof. Dr. John Adams, "Projemizin temel görevi, gemilerin yattığı yerleri tespit etmek için jeofizik çalışmaları yapmak ve ayrıca Karadeniz'in hikayesini anlatacak verileri toplamak" ifadelerini kullandı.

Arkeologlar, batan gemilerin kaplamalarını inceledi ve gemi iskeletlerinin fotoğraflarını çekti. Oksijen eksikliği nedeniyle gemilerin iyi korunduğu belirtildi. Aramalar, Bizans'ı diğer ülkelere bağlayan eski güzergahlara uygun olarak gerçekleştirildi.

virahaber.com

gemil.jpggemil1.jpg

Bu haber toplam 2391 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.