1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kayıp petrol tankeri kurtarıldı
Kayıp petrol tankeri kurtarıldı

Kayıp petrol tankeri kurtarıldı

Benin limanından demir almasının ardından 31 Ocak'tan bu yana iletişim kurulamayan Hindistan'da özel bir şirkete ait 22 mürettebatlı Marine Express adlı   petrol tankerinin korsanların elinden geri alındığı açıklandı.

A+A-

Batı Afrika'dan 22 mürettebatıyla ayrılan ve kısa bir süre sonra korsanların baskınına uğrayan Hintli özel bir firmaya ait petrol tankerinin korsanlardan kurtarıldığı bildirildi.

 Benin limanından demir almasının ardından 31 Ocak'tan bu yana iletişim kurulamayan Güney Asya ülkesi Hindistan'dan özel bir şirkete ait 22 mürettebatlı petrol tankerinin korsanların elinden geri alındığı duyuruldu. Özel firmanın yetkilileri, "Marine Express" isimli petrol tankerinde mürettebatın geminin kontrolünü yeniden sağladığını açıkladı. Yapılan açıklamada, mürettebatın sağlık durumunun herhangi olumsuzluk olmadığı ve tankerden de petrol çalınmasının söz konusu olmadığı belirtildi.

Gemi çalışanlarının ailelerine gösterdikleri cesaret ve sabır için teşekkür edilen açıklamada, olayla ilgili geniş kapsamlı soruşturma başlatılacağı kaydedildi. Hindistan Dışişleri Bakanı Sushma Swaraj, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Mumbai şehrinde özel bir şirkete ait "Marine Express" isimli petrol yüklü tankerin, 22 mürettebatıyla 31 Ocak'ta Gine Körfezi'nde kaybolduğunu kaydetmişti. Hindistan, kayıp tankere ulaşmak için Nijerya ve Benin Deniz Kuvvetlerinden yardım talep etmişti.

Vira Haber

Bu haber toplam 5732 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.