1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. Kılavuz Kaptanlar Haftası için tören düzenlendi
Kılavuz Kaptanlar Haftası için tören düzenlendi

Kılavuz Kaptanlar Haftası için tören düzenlendi

Meslek Şehitlerini Anma ve Kılavuz Kaptanlar Haftası kapsamında Kaptan Fahrettin Aksu Kılavuzluk İstasyonu'nda tören düzenlendi. Törene sektör temsilcileri katıldı.

A+A-

Meslek Şehitlerini Anma ve Kılavuz Kaptanlar Haftası kapsamında İstanbul İnciburnunda bulunan Kaptan Fahrettin Aksu Kılavuzluk İstasyonu'nda tören düzenlendi.

Törene; IMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, İstanbul Liman Başkanı Muhammet Erdoğan, TMMOB GEMİMO Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Kılavuzluk Şube Müdürü Soner Selimoğlu, Türkiye Denizcilik Federasyonu Başkanı Erken Dereli, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı Saim Oğuzülgen,GEMİMO Başkanı Feramuz Aşkın, İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Derneği Başkanı Baybora Yıldırım, İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanı İlker Meşe ve kılavuz kaptanlar katıldı. 

Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı Kapt. Saim Oğuzülgen konuşmasına meslek şehitleri ve önceki gün hayata gözlerini yuman Emekli Oramiral Özden Örnek'e Allahtan rahmet dileyerek başladı. 

Kılavuz kaptanlığın dünyanın en eski ve zorlu mesleği olduğuna dikkat çeken Oğuzülgen aynı zamanda bu yılın Türk Kılavuz Kaptanlar Derneğinin kuruluşunun 50. yılı olduğunu belirtti.

Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği Başkanı Kapt. Kamil Mamat'da törende söz aldı ve Kılavuz Kaptanlar Haftasını kutladı meslek şehitleri ve tüm şehitlere rahmet diledi.

İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Sosyal Yardımlaşma Vakfı (DEFAV) Başkanı İlker Meşe, törende yaptığı konuşmada vakıf olarak her zaman bütün mezunların yanlarında olduklarını belirtti ve İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Derneği (DEFAMED) işbirliği içinde çalışıp sorunları çözüme ulaştıracaklarını söyledi.

TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası (GEMİMO) Başkanı Müh. Feramuz Aşkın, Oramiral Özden Örnek ve tüm meslek şehitleri için taziyelerini bildirdi. Özden Paşa'nın kumpas davalarında yaşadığı zorluklara değindi. Feramuz Aşkın; tüm yaşamında savunduğu değerlere tamamen ters bir kumpasla karşı karşıya kalan, 44 ayını zindanlarda geçiren, sağlığını kaybeden Özden Paşa'nın aslında o zamanlar yanında olunması gerektiğini belirtti.

Türkiye Denizcilik Federasyonu Başkanı Erkan Dereli, 'Söylemezsem bana dert olacak' diyerek Kılavuz Kaptanlar Haftası'nda, haftanın başlangıçı için düzenlenen törene, kılavuz kaptanların bağlı olduğu devlet kurumunun katılmamasını anlayamadığını ifade etti.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ise, "Meslektaşlarını ve şehitlerini unutmayan derneklerin ve kuruluşların ebediyete kadar yaşayacağını düşünüyorum" dedi. Boğazdan bu tören sırasında bile geçen birçok gemi gözlemlediğini söyleyen Kıran, kılavuz kaptanların bu büyük gemileri Boğaz'dan güvenle geçirmenin uzmanlık isteyen bir iş olduğunu belirtti. Kıran, Kılavuz Kaptanlar Haftasını'nı kutlayarak başarılar diledi.

Törende konuşmaların ardından denize çelenk bırakıldı.
 

kilavuz-kaptanlar-haftasi-icin-toren-duzenlendi_1.jpg

kilavuz-kaptanlar-haftasi-icin-toren-duzenlendi_2.jpg

kilavuz-kaptanlar-haftasi-icin-toren-duzenlendi_3.jpg

kilavuz-kaptanlar-haftasi-icin-toren-duzenlendi_4.jpg

kilavuz-kaptanlar-haftasi-icin-toren-duzenlendi_5.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 4164 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.